1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Παναθηναϊκός

Ο Ιωαννίδης βρήκε δίχτυα την ημέρα της εορτής του και ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, στο 16′, αλλά ο Μπαξεβανίδης από ευνοϊκή θέση αστόχησε. Τέσσερα λεπτά μετά, στην απέναντι πλευρά, ο Ιωαννίδης πήρε την κόντρα και έκανε το 0-1, μετά το γύρισμα του Χουάνκαρ.

Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει αλλά στο 26′ ο Διούδης σταμάτησε τον Τσιλούλη, για να ακολουθήσει η φάση του 28′, όταν στη σύγκρουση Ιωαννίδη – Διούδη ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Τελικά, ο παίκτης των γηπεδούχων έφυγε με κολάρο για το νοσοκομείο επειδή χτύπησε στον αυχένα και το πέναλτι μετατράπηκε, μέσω VAR, σε φάουλ του Ιωαννίδη για χέρι και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία, με τον Διούδη να αποκρούει το πλασέ του Μαρκ Φερνάντεθ και τον Χατζηγιοβάνη να κάνει λάθος στην αντεπίθεση.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47′, ο ρέφερι έδωσε πέναλτι στον Απόλλων για μαρκάρισμα του Ζαγαρίτη στον Τσιλούλη, αλλά τελικά μετατράπηκε κι αυτό -μέσω VAR- σε φάουλ στο όριο της περιοχής.

Σε αυτή τη φάση ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες αφού ο Ζαγαρίτης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να το πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα και να προσπαθούν για την ισοφάριση. Στο 74′, όμως, ο Διούδης απέκρουσε το σουτ του Μουνιέ, ενώ στο 77′ το VAR έδειξε ότι ο Μπεντινέλι ήταν σε θέση οφσάιντ, οπότε σωστά ακυρώθηκε το γκολ που έβαλε.

Ο Απόλλων δεν τα παράτησε και πίεσε ως το τέλος για το 1-1, αλλά οι πράσινοι κράτησαν το 0-1 και συνεχίζουν στην 5η θέση.

Απόλλων Σμύρνης: Βέρνχουλστ, Μπρούσιτς, Λισγάρας, Λουίς Γκουστάβο, Μπαξεβανίδης, Κολ, Ιωαννίδης (34′ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Σλίβκα, Μαρκ Φερνάντεθ (70′ Μουνιέ), Τσιλούλης.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μακέντα (82′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (73′ Μολό), Ιωαννίδης (85′ Μαυρομμάτης), Αθανασακόπουλος (82′ Αϊτόρ), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος.