1.500 ανήλικοι πρόσφυγες από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης

Εώς και 1.500 ανήλικα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα σκοπεύουν να πάρουν διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του Βερολίνου δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες προτού αφιχθεί στις Βρυξέλλες ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για συνομιλίες με αξιωματούχους της ΕΕ όσον αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας.

«Διεξάγεται διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτές τις ημέρες με θέμα μια ανθρωπιστική λύση», για «να οργανωθεί η αναδοχή των παιδιών αυτών στο πλαίσιο μιας ‘συμμαχίας εθελοντριών’» χωρών, εξήγησε η γερμανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε αυτήν.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» για να αντιμετωπιστεί η «δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση για 1.000 ως 1.500 παιδιά που βρίσκονται στα νησιά» του Αιγαίου, πρόσθεσε η κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» της Άγγελας Μέρκελ — αποτελείται από τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) — στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση των ηγετικών ομάδων των κομμάτων που την αποτελούν το βράδυ χθες Κυριακή.

«Πρόκειται για παιδιά τα οποία τα οποία εξαιτίας του ότι ασθενούν έχουν επειγόντως ανάγκη ιατρικές περιποιήσεις, καθώς και για ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 14 ετών, στην πλειονότητά τους κορίτσια», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ορισμένα στελέχη της συντηρητικής παράταξης της Μέρκελ εξέφρασαν ωστόσο έντονες επιφυλάξεις τις τελευταίες ημέρες, εκφράζοντας την ανησυχία πως αυτό θα στείλει το λάθος «σήμα» στους μετανάστες, δηλαδή, όπως υποστήριξαν, ότι είναι και πάλι ευπρόσδεκτοι στη χώρα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες
31 Μαρτίου, 2025
Στη φυλακή άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό 13χρονης στην Κάλυμνο
31 Μαρτίου, 2025
Εύβοια: Συνελήφθη ο άνδρας που παρενόχλησε 11χρονη
31 Μαρτίου, 2025
Φωτιά σε αντιπροσωπεία της Tesla στη Ρώμη
31 Μαρτίου, 2025
Πολωνία: Συμφωνία-μαμούθ ύψους 2 δισ. ευρώ με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αεράμυνας με Patriot
31 Μαρτίου, 2025
Σάλος με τις δηλώσεις της Βάσιας Τριφύλλη για Φιλιππίδη και Παπούλια
31 Μαρτίου, 2025
Μασκ: Έλεγχος στα μέλη του Κογκρέσου που πλούτισαν περιέργως
31 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Έμπρακτη στήριξη στη βιομηχανία αλουμινίου»
31 Μαρτίου, 2025
Λεπέν: «Παραβιάστηκε ολοκληρωτικά το κράτος δικαίου»
31 Μαρτίου, 2025
Σοφία Αλιμπέρτη για Πάρο: «Νησάκι μου, κανείς δεν νοιάζεται για σένα»
31 Μαρτίου, 2025