Η νέα ρωσική επίθεση στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας αφήνει χιλιάδες κτίρια στο Κίεβο χωρίς θέρμανση, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει πολικές θερμοκρασίες και συνεχείς επιθέσεις με drones και πυραύλους.
Περίπου 1.700 πολυκατοικίες στο Κίεβο παραμένουν χωρίς θέρμανση μετά από ρωσική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο.
Η Ρωσία εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, με εκρήξεις να συγκλονίζουν το Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας περίπου 1,2 εκατομμύρια ακίνητα χωρίς ρεύμα σε όλη τη χώρα, ενώ επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι οι βασικοί στόχοι της Ρωσίας είναι ο ενεργειακός τομέας, οι κρίσιμες υποδομές και κτίρια κατοικιών. Σε ανάρτησή του στο X, ανέφερε ότι μόνο αυτή την εβδομάδα η Ρωσία πραγματοποίησε πάνω από 1.700 επιθέσεις με drones, περισσότερες από 1.380 κατευθυνόμενες βόμβες και 69 πυραύλους.
Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα τη Λιθουανία και επανέλαβε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιληφθεί την κλιμακούμενη απειλή από τη Ρωσία και να ενισχύσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ολέξι Κουλέμπα ανέφερε ότι πάνω από 3.200 κτίρια στο Κίεβο είχαν μείνει χωρίς θέρμανση αργά το βράδυ, σε σύγκριση με 6.000 το πρωί της ίδιας ημέρας.
Τα συνεργεία κοινής ωφελείας και οι ενεργειακές εταιρείες έχουν αποκαταστήσει τη θέρμανση σε περισσότερα από 1.600 κτίρια από χθες το βράδυ και συνεχίζουν τις προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών.
















