Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά:
Για την αντιπολίτευση που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: Θα ασκήσουμε τεκμηριωμένη, υπεύθυνη, εποικοδομητική αλλά και μαχητική αντιπολίτευση.
Για το μετρό Θεσσαλονίκης: Η κριτική μου είναι ξεκάθαρη, ευθεία, τεκμηριωμένη. Για πάρα πολλά χρόνια η ανάδοχος εταιρεία του έργου, με άλλη ιδιοκτησία τότε, είχε χαρακτηριστεί ως ο εθνικός εργολάβος και είχε εμπλοκή στα ΜΜΕ. Η δική μας κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε μια συναλλαγή, σε μια διαπλοκή. Η ανάδοχος αυτή εταιρεία και τότε και τώρα παραμένει μία από τις αρτιότερες στον κατασκευαστικό χώρο. Ο επιβλέπων το έργο καθ’ όλη τη διάρκεια της κυβέρνησής μας, συνεργάστηκε άψογα και χάρη σε αυτό κατορθώσαμε μέσα σε τρία χρόνια να το ολοκληρώσουμε κατά 75%. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε πάτημα στον εργολάβo να αξιώσει αποζημιώσεις. Τα όποια κέρδη δεν κατάφερε να αποκομίσει από την αύξηση τιμής των διοδίων που αποτρέψαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προεκλογικά, ίσως να το κάνει μέσω του μετρό.
Για την «πράσινη» πολιτική: Ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι φιλοπεριβαλλοντιστής, οικολόγος, να πίνει καφέ χωρίς καλαμάκι, αλλά να είναι υπέρ της ασύδοτης εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος. Για τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη έπρεπε να γίνει η έρευνα ώστε να γνωρίζουμε τα κοιτάσματα και τον εθνικό μας πλούτο. Η αξιοποίηση είναι προς συζήτηση.
Για τη Novartis: Φωνάζει ο κλέφτης, αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα. Κανείς δεν μπορεί να μιλάει για σκευωρία. Προκαλώ τον κ.Μητσοτάκη να κάνει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ακόμη και ειδικό δικαστήριο. Για να μάθει ο κόσμος ποια είναι η αλήθεια και ποια η σκευωρία.
Είμαι και είμαστε εδώ. Θέλω να ευχηθώ στον Κυρ. Μητσοτάκη “καλά ξεμπερδέματα” παίρνοντας αφορμή από δύο editorial συμπολιτευόμενου τύπου που το ένα καλούσε τον πρωθυπουργό να πάει σε εξεταστική και το άλλο όχι γιατί θα είναι “βούτυρο στο ψωμί” της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για την ανάπτυξη: To μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ μας οδήγησε στην κρίση. Ο αναπτυξιακός νόμος έχει φωτογραφικές διατάξεις για επιδοτήσεις σε μη παραγωγικούς φορείς. Θα επιδοτούνται φίλοι και κολλητοί. Αυτά μας οδήγησαν στην χρεοκοπία.
Για το αν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές: Με λένε Τσίπρα, δεν με λένε Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές διότι ήθελε να δημιουργήσει ένα τοξικό κλίμα με την βοήθεια μερίδας των μίντια κυρίως όμως το έκανε για να συσπειρώσει το κόμμα του. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να διχάσω. Να δημιουργήσω τοξικό κλίμα. Έχω ευθύνη για την διακυβέρνηση του τόπου. Θα κάνουμε μια μαχητική αντιπολίτευση αλλά η ίδια η ζωή και ο πρωθυπουργός που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων θα δείξει αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές.
Για τα πλεονάσματα: Θα είχαμε την δυνατότητα με 1% δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες ελαφρύνσεις και δαπάνες στήριξης. Μας κατηγορούσε ο κ. Μητσοτάκης ότι φέραμε ψηλά πλεονάσματα όταν η Ν.Δ. του Σαμαρά είχε υπογράψει 4.5%. Τα πλεονάσματα είναι η συνεισφορά της χώρας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους που παραμένει πολύ υψηλό και έγινε τόσο από τα αποτυχημένα προγράμματα διάσωσης. Αν ζητήσουμε να μειώσουμε την δική μας συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους προφανώς δεν θα είναι κάτι που τίθεται εύκολα αν προσβλέπει κανείς σε θετική απάντηση. Τα 37 δις ευρώ ταμειακό απόθεμα που εξασφαλίσαμε και είναι και το διαβατήριο μας στις αγορές. 5.5 δις από τα 37 είχαμε πει να πάει σε έναν ειδικό λογαριασμό ώστε το 3.5% να γίνει 2.5. Άρα προσφέραμε μια λύση μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων χωρίς να παραβιάζουμε την συμφωνία. Αυτή η λύση δεν είχε ανάγκη διαπραγμάτευσης. Αυτή η λύση συζητήθηκε με τους εταίρους μας και δεν υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις διότι θα τις ξέρατε… θα υπήρχαν ανακοινώσεις. Όταν ανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης απέρριψε το σχέδιο αυτό και τάζει στους εταίρους σκληρές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις για να πάρει χαμηλότερα πλεονάσματα. Ενώ το 2020 θα είχαμε χαμηλότερα πλεονάσματα άρα μεγαλύτερο περιθώριο φοροελαφρύνσεων για τον ελληνικό λαό τώρα με τον κ. Μητσοτάκη θα έχουμε 3.5%.
Για το πρότζεκτ του Ελληνικού: Καταφέραμε να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης της ελληνικής οικονομίας. Το Ελληνικό από το 2001 – 2014 ερχόντουσαν και φεύγανε σχέδια επί χάρτου. Εμείς διαπραγματευτήκαμε την σύμβαση, την αλλάξαμε κάναμε προσπάθεια να έχουμε συμμαχο το ΣΤΕ. Φέραμε το Προεδρικό Διάταγμα. Δεν υπήρχε ούτε κτηματολόγιο, ούτε καθορισμός του αιγιαλού. Φέραμε την διαδικασία ως το 80% υπερασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον. Δεν βάλαμε στέλεχος της Lamda στην κυβέρνηση… Ο διαγωνισμός θα γίνει τον Οκτώβριο και αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής μας δράσης. Δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα που της αξίζουν οι αρπαχτές στις επενδύσεις. Εμείς είχαμε και ρεκόρ στις επενδύσεις και υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον.
Για την συνταγματική αναθεώρηση, την απλή αναλογική, τον Προκόπη Παυλόπουλο και για τις διπλές εκλογές απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας: Στα 4.5 χρόνια που είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι πρωθυπουργός διαχειρίστηκα κρίσιμα θέματα για τον τόπο. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις παραλείψεις ή τα λάθη, στα κρίσιμα ζητήματα που άπτονταν το αύριο δεν τα διαχειρίστηκα με βάση το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος ή κόστος και πήρα δύσκολες αποφάσεις. Μπορούσα να μην έχω προτείνει τον Προκ. Παυλόπουλο αλλά στέλεχος από την Αριστερά. Πρότεινα ένα πρόσωπο από την συντηρητική παράταξη και δεν πιστεύω ότι έκανα λάθος γιατί χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε κρίσιμα θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο εξουσίας δεν μπορείς να λειτουργείς ανεύθυνα. Φέραμε πρόταση απεμπλοκής της εκλογής του ΠτΔ από τις εκλογές. Το Σύνταγμα πρέπει να εκβιάζει την συναίνεση, να την απαιτεί… Η Ν.Δ. άλλαξε πολλές φορές θέση τότε και σήμερα φέρνει την πρόταση για εκλογή με 151. Είναι μια αντιθεσμική και ανεύθυνη στάση αυτή. Θεσμικό ατόπημα η πρόταση της Ν.Δ. για εκλογή του προέδρου με απλή πλειοψηφία. Δεν είναι κομματάρχης ο ΠτΔ. Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάγιες οι θέσεις μας για την απλή αναλογική.
Για τα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαι δύο φορές περήφανος για την Συμφωνία των Πρεσπών επειδή έλυσε η τότε κυβέρνηση έναν γόρδιο δεσμό ένα άλυτο πρόβλημα δεκαετιών και γιατί δεν υποχώρησα εξαιτίας του πολιτικού κόστους. Όσοι υποδαύλιζαν τους ακραίους θα τους βρουν μπροστά τους.
Για τη μεσαία τάξη: Από το Σεπτέμβριο του 2018 η μεσαία τάξη άρχισε να βλέπει φοροελαφρύνσεις και εφαρμόστηκαν όλα. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η επιδότηση ενοικίου σε 400.000 νοικοκυριά, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην ενέργεια (που τώρα παίρνετε πίσω από την αύξηση των τιμολογίων), η μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά όλα αυτά και πολλές άλλες παρεμβάσεις αφορούσαν την μεσαία τάξη. Όταν δώσαμε την 13η σύνταξη μας έλεγαν ότι είναι παροχές και έλεγαν ότι εκτροχιάζουμε τον προϋπολογισμό. Όταν κέρδισαν πάνω άλλαξαν αυτά. Πάνω από 500.000 ευρώ περιουσία δεν είναι μεσαία τάξη. Κάποτε πρέπει να καθορίσουμε ποια είναι η μεσαία τάξη. Το “μαξιλάρι” που είχαμε για να διασφαλίσουμε τον προϋπολογισμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν το έδωσε στην μεσαία τάξη. Πρέπει να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις για την μεσαία τάξη αντ’ αυτού όμως βλέπω όσα καταφέραμε για την μεσαία τάξη, να κατευθύνονται απευθείας στους ισχυρούς. Θα το δούμε βέβαια στον προϋπολογισμό του 2020. Μακάρι να διαψευστώ. Η πραγματικότητα των πολιτών δεν μπορεί να διαμορφώνεται με επικοινωνιακούς όρους. Όταν περιμένει ο πολίτης φοροελαφρύνσεις και θα του έρθουν αυξήσεις όπως τώρα στα τιμολόγια της ΔΕΗ η οργή θα είναι πολλαπλάσια. Τηρήσαμε την υπόσχεση μας να διαπραγματευτούμε μέχρι τέλους.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μετασχηματισμό του: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ένα σπουδαίο κύκλο, είναι ένα φαινόμενο της πολιτικής, η εξέλιξη των ποσοστών του,διαχειρίστηκε πολύ μεγάλες δυσκολίες και πήρε μεγάλο ποσοστό παρά το ευρύ μέτωπο εναντίον του. Θεωρώ ότι μας δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία, να ασχοληθούμε και με την προσπάθεια να μπορέσει να αντιστοιχηθεί ο κομματικός με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Να μπορέσουμε δηλαδή να δώσουμε απαντήσεις στα μεγάλα ερώτημα, να προσδιορίσουμε τι σημαίνουν τα οράματά μας. Αυτό μας αφορά όλους και τους προοδευτικούς πολίτες, στους οποίους θα απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα.
Δεν θέλουμε ένα κόμμα αρχηγικό αλλά ένα κόμμα συλλογικό και συμμετοχικό ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας. Θέλουμε ενίσχυση του οργανωτικού μοντέλου, των θέσεων και των προτάσεων της Αριστεράς. Συγκεκριμένα βήματα για αυτό και σε λίγο θα γίνει και η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια εγγραφής νέων μελών για να σχηματιστεί ένα νέο, σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς.
Για τα Εξάρχεια: Η προσπάθεια παραγωγής επικοινωνίας και όχι ουσίας μπορεί να έχει πρόσκαιρο αποτέλεσμα αλλά δεν έχει βάθος. Η Ν.Δ. έλεγε ότι μια εβδομάδα μετά την εκλογική της νίκη θα είχαν “καθαρίσει” δύο μήνες μετά και τίποτα, αντ’ αυτού βλέπουμε επιχειρήσεις με μωρομάνες. Δεν είναι η μάνα με το παιδάκι η απειλή αλλά οι “έμποροι” και οι σπείρες ναρκωτικών. Εμείς είχαμε σημαντικές επιτυχίες όπου η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε 3 σπείρες ναρκωτικών. Βέβαια ούτε εμείς λύσαμε το πρόβλημα διότι χρειάζονται πολλαπλές παρεμβάσεις που δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.
Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Μέσα σε δύο μήνες όλη την προσπάθεια που κάναμε στην εποχή των μνημονίων για να επαναφέρουμε τις ΣΣΕ, την επεκτασιμότητα, πλαίσια κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις, να καταγράφονται οι υπερωρίες… κ.α. όλα αυτά καταργούνται μέσα σε δύο μήνες κατ’ εντολή του ΣΕΒ. Θα οδηγηθούμε σε ένα πλαίσιο μνημονιακής πολιτικής χωρίς να υπάρχει μνημόνιο. Τα μνημόνια αποτέλεσαν ένα μέσο να εφαρμοστεί μια επιλογή ώστε να εφαρμοστούν όλα τα αντεργατικά μέτρα στην Ελλάδα. Ασυδοσία στον χώρο της εργασίας, συμπίεση των μισθών και πολύ σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων θα το καταλάβει αυτό και εδώ θα είναι ένα ιδεολογικό και πρακτικό σημείο που η διαφορά στρατηγικής του νεοφιλελευθερισμού και η δική μας η προοδευτική συγκρούονται κάθετα. Διότι εμείς θεωρούμε την προστασία της εργασίας, προϋπόθεση για την ανάπτυξη.
Για την ευρωπαϊκή οικονομία: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημείο αναφοράς για την Αριστερά στην Ευρώπη & τον κόσμο. Το μεγαλύτερο κόμμα από κέντρο και αριστερά και μας ενδιαφέρει η σύνθεση-συνεννόηση για μια εναλλακτική προσέγγιση στην οικονομία. Μας ενδιαφέρει να παίξουμε τον ρόλο του καταλύτη, για μια προοδευτική διέξοδο στα καίρια ζητήματα για την Ευρώπη. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. Κανείς δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις μέσα στο πλαίσιο μιας εθνικής περιχαράκωσης.
Για τη ΔΕΗ: Στο manual του νεοφιλελευθερισμού είναι να απαξιώνεις μια επιχείρηση ώστε να πουληθεί στον ιδιώτη. Ο κ. Χατζηδάκης το ξέρει καλά αυτό καθώς το έπραξε και στην Ολυμπιακή. Τα προβλήματα στην ΔΕΗ βεβαίως και δεν προέκυψαν από την κοινωνική πολιτική που ακολούθησε η δική μας διακυβέρνηση. Προέκυψαν από την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κυρίως από το 2010 και μετά. Πολιτική που είχε οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών και αδυναμία πολιτών να ανταπεξέλθουν. Κατά 60% αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ τότε. Στην δική μας περίοδο διακυβέρνησης ο δανεισμός της εταιρείας μειώθηκε κατά 1 δις, κάναμε κοινωνική πολιτική και τα τιμολόγια μειώθηκαν κατά 11%. Είχαμε σχέδιο για τον εξορθολογισμό της ΔΕΗ. Διατηρήσαμε τον δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και φύγαμε από το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την τακτική της απαξίωσης προετοιμάζει πολύ μεθοδικά την πώληση σε ιδιώτες των περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ που έχουν αξία όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και ενδεχομένως να ξανανοίξει η συζήτηση για τα υδροηλεκτρικά. Τέλος αδίκως επιβαρύνει τον μέσο καταναλωτή. Που είναι η έγνοια για την μεσαία τάξη; Αυτοί που θα επιβαρυνθούν από τα τιμολόγια τι είναι;
Σε ερώτηση περί πιθανής πρόσκλησης στον Γ.Μπουτάρη: Είναι μια προσωπικότητα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου αλλά δεν είναι άνθρωπος που μπορεί να εντάξει κανείς σε συγκεκριμένα πλαίσια. Πρόσωπα όπως ο Γ.Μπουτάρης θέλουμε να συμβάλουν με ιδέες και απόψεις ακόμη κι αν δεν ενταχθούν οργανωτικά.
Για εργασιακά: Ο κ.Βρούτσης νομοθετεί στα εργασιακά καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.
Για τα ελληνοτουρκικά: O κ.Μητσοτάκης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής μας γυρνάει σε μία στάση αδράνειας. Δεν βλέπω να έχει πυξίδα στην πολιτική του, αν και ίσως ακόμη να είναι νωρίς.
Για τον ΟΑΣΘ: Η πολιτική μας είχε επιθυμητά αποτελέσματα σε ένα σκέλος. Σε αυτό της διαρκούς διασπάθισης του δημοσίου χρήματος. Δεν πετύχαμε στο σκέλος της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Για το αν βρίσκει θετικά στοιχεία στην διακυβέρνηση: Υπάρχουν και θετικά στοιχεία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένα είναι ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης δεν τόλμησε να βγει και να πει ότι παρέλαβε χάος, όπως γινόταν στο παρελθόν. Ως αντιπολίτευση εμείς δεν θα κάνουμε το άσπρο-μαύρο, αλλά θα είμαστε μαχητικοί.
«Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ μια πορεία αλληλεπίδρασης»
«Αν θέλει κανείς σήμερα να αναρωτηθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε με πολιτικό κόστος με αυτό που εσείς ονομάσατε μιντιακό κατεστημένο, αν θέλει να το διαπιστώσει αυτό, αρκεί να ανοίξει τις τηλεοράσεις του και να παρακολουθήσει δελτία ειδήσεων» ανέφερε ο Α.Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για τις μονοπωλιακές καταστάσεις στο χώρο των ΜΜΕ.
«Το αν υπάρχει πλουραλισμός, το αν ακούγονται όλες οι απόψεις, το αν τα μέσα κρατάνε τα προσχήματα αυτό είναι ζήτημα δημοκρατίας» σημείωσε.
«Εμείς δεν επιδιώξαμε αυτές τις σχέσεις διαπλοκής […] Καταφέραμε κάτι σημαντικό, εφαρμόστηκε το Σύνταγμα πληρώνονται τα μέσα ενημέρωσης για τις άδειες, πληρώσανε φόρο διαφήμισης».
Και εκτίμησε: «Ξαναγυρνάμε στην… κανονικότητα, (δηλαδή) αυτοί οι οποίοι χορηγήσανε επικοινωνία στην προεκλογική περίοδο, στην προηγούμενη περίοδο, να ανταμειφθούν για αυτό»
Επίσης ο κ. Τσίπρας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ούτε ο Τσίπρας θα ήταν ο Τσίπρας χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ ούτε το αντίστροφο. «Είναι μια πορεία αλληλεπίδρασης που δεν μπορεί κανείς να την ξεχωρίσει».
«Δεν απασχολεί τους πολίτες η επιστολή Κοτζιά»
Από τη στάση και μόνο στο κρίσιμο θέμα των Πρεσπών «ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας τοποθέτησε τον εαυτό του στην πολιτική γεωγραφία: δεν μπορεί να συγκαταλέγεται σε αυτό που ονομάζεται προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πάνο Καμμένο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «δεν απασχολεί τους πολίτες και την πολιτική ζωή του τόπου η επιστολή του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά» και τόνισε:
«Το ιστορικό πεπραγμένο είναι ότι πετύχαμε αυτή τη συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς έπαιξε ένα καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη συμφωνία. […] Αυτή η συμφωνία δε θα υπήρχε αν δε υπήρχε η πολιτική βούληση όλης της κυβέρνησης […] παρά το πολιτικό κόστος».
Για το αν θα ξαναπροτείνει τον κ.Σκουρλέτη γραμματέα της ΚΕ: Στον ΣΥΡΙΖΑ Δεν υπάρχει η ιδιότυπη ομερτά άλλων πολιτικών χώρων, που αυτό που ενώνει τα στελέχη είναι η προσμονή της εξουσίας και όχι η συντροφικότητα.
Για τη συμφωνία με την Εκκλησία: Βρεθήκαμε μπροστά σε μια συμφωνία με την Εκκλησία που άνοιγε έναν δρόμο που ενίσχυε την Εκκλησία, οικονομικά. Την επομένη όλοι έμειναν έκπληκτοι, ακόμα και η ΝΔ μίλησε για θετική συμφωνία. Την μεθεπόμενη μέρα ακραίοι κύκλοι την υποδαύλισαν.
Για αγροτική παραγωγή & προϊόντα ΠΟΠ: Κάναμε προσπάθεια για την εντατικοποίηση των ελέγχων των ελληνοποιήσεων. Υπήρξε σαφάρι που οδήγησε σε αποτελέσματα, αποκάλυψη κυκλωμάτων. Πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πολιτική.