Στο νοσοκομείο ηθοποιός από το «Παρά Πέντε»

Μια δυσάρεστη είδηση αποκάλυψε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η Μαίρη Μπάρκουλη. Συγκεκριμένα, η ίδια μας ενημέρωσε πως ο ηθοποιός Βαγγέλης Πλοιός βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ όλες αυτές τις μέρες βρίσκεται στο πλευρό του η σύζυγός του, Ρία Δελούτση.

O Βαγγέλης Πλοιός γεννήθηκε στο Περιστέρι Αττικής. Σπούδασε κλασσικό μπαλέτο στη σχολή της Έλλης Ζουρούδη. Το 1953 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή του Θεάτρου «Ρεξ» σε χορόδραμα της Έλλης Ζουρούδη. Διδάχτηκε υποκριτική από το Δημήτρη Ροντήρη και μαθήματα φωνητικής και σολφέζ από τον Ζοζέφ Ριτσιάρδη. Το 1956 απέκτησε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ως εξαιρετικό ταλέντο και άρχισε τη θεατρική του καριέρα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας συνεργάστηκε, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, με όλους τους μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της εποχής του και υπήρξε αδελφικός φίλος και συνεργάτης του Ντίνου Ηλιόπουλου.

Μία από τις τελευταίες του τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στο «Παρά Πέντε», ο οποίος υποδυόταν τον πατέρα του Δημοσθένη Πολίτη. Ζούσε στο γηροκομείο γεμάτος ενοχές για τα φριχτά εγκλήματα του γιου του. Εγκλήματα που δε φτάσανε ποτέ στη Δικαιοσύνη γιατί δεν είχε την τόλμη να καταδώσει το παιδί του. Ενοχές για το μυστικό που έκρυβε χρόνια ενδόψυχα και που τα αποκάλυψε στο Σπύρο και στη γιαγιά του Σοφία που τον κατέγραψαν σε βίντεο, για να λυτρωθεί και τελικά να πεθάνει, εν ειρήνη, τη νύχτα που έμαθε πως ο γιος του είδε το βίντεο. Δεν έμαθε ποτέ για το θάνατο του Δημοσθένη που συνέβη λίγες μόνο ώρες πριν από το θάνατο και του ίδιου.