12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Ξεκινάει αύριο με ομιλία Μητσοτάκη

Το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της ΝΔ, ανοίγει την Παρασκευή (4.10.2019) την αυλαία του στο Metropolitan Expo, ύστερα από τρία προσυνέδρια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει με ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τις δύο επόμενες ημέρες θα βρεθούν υπουργοί της κυβέρνησης σε θεματικά πάνελ (παιδεία, αθλητισμός, ανάπτυξη, ψηφιακή πολιτική κτλ.).

Θα κλείσει δε τις εργασίες του την Κυριακή (6.10.2019), με την εκλογή του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ στη θέση του απερχόμενου, Κώστα Δέρβου.

Ο νέος πρόεδρος θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Παύλος Μαρινάκης, έως σήμερα αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της οργάνωσης.

Η εγγραφή νέων μελών και η ανάδειξη συνέδρων έγινε μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Στην Οργάνωση έκαναν εγγραφή 70.505 νέοι 18 ως 32 ετών, με συμμετοχή γυναικών πάνω από 40%, ενώ το 35% των μελών ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία νέων 18 ως 22 ετών.

Τα 70.505 μέλη εξέλεξαν ως αντιπροσώπους 2.111 συνέδρους. Σε σύγκριση με το προηγούμενο συνέδριο, η ΟΝΝΕΔ διπλασίασε τα μέλη και τους συνέδρους της, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία, σύμφωνα με κομματικές πηγές.