13 πράγματα που δεν ήξερες για τους Iron Maiden

Οι πωλήσεις τους σε δίσκους ανέρχονται σε πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα και πολλές ακόμη πληροφορίες που εντυπωσιάζουν.

  1. Ο Μπρους Ντίκινσον εκτός από τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι συγγραφέας, πιλότος, ξιφομάχος.
  2. Το εμβληματικό εξώφυλλο των Iron Maiden Somewhere in Time έχει 39 διαφορετικές αναφορές στη μουσική τους πορεία
  3. Η μασκότ του συγκροτήματος είναι ο Eddie κι έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές μορφές σε όλα τα εξώφυλλα των δίσκων των Iron Maiden.
  4. O μπασίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος Στιβ Χάρις είναι φανατικός υποστηρικτής της Γουέστ Χα.
  5. Το συγκρότημα κυκλοφορεί τη δική του μπύρα, που ονομάζεται The Trooper εμπνευσμένη από το λατρεμένο ομώνυμο τραγούδι των Iron Maiden.
  6. Εκτός από τον Steve Harris, το μόνο σταθερό μέλος των Iron Maiden είναι ο κιθαρίστας Dave Murray.
  7. Το μοναδικό τους νο.1 single είναι ένα κομμάτι (Bring Your Daughter… to the Slaughter) που αρχικά γράφτηκε για την ταινία «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες 5» ως προσωπικό τραγούδι του Bruce Dickinson.
  8. Ο μόνος από τους Maiden που δεν είναι πια μαζί μας είναι ο ντράμερ στους τρεις πρώτους δίσκους Clive Burr που πέθανε το 2013 μετά από χρόνια μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
  9. Το εισιτήριο για την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα ήταν 1.800 δρχ.
  10. Το αεροπλάνο το οποίο μεταφέρει τους Iron Maiden στις περιοδείες τους είναι ένα Boeing 747 που λέγεται Ed Force One.
  11. Iron Maiden = «σιδηρά παρθένος». Το συγκρότημα πήρε το όνομά του από την ομώνυμη συσκευή βασανιστηρίων του Μεσαίωνα, μια ντουλάπα με καρφιά διαφόρων μεγεθών το μικρότερο των οποίων στόχευε την καρδιά.
  12.  “Ed Hunter” ήταν το όνομα του πρώτου video game με ήρωα τον Eddie φυσικά που λάνσαραν οι Iron Maiden το 1999 ενώ το τελευταίο τους λέγεται “Legacy of the Beast” και μάλιστα έχει εμπνεύσει τα σκηνικά της περιοδείας που θα δούμε κι εμείς ζωντανά.
  13. Οι πωλήσεις τους σε δίσκους ανέρχονται σε πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 στο Ολυμπιακό Στάδιο οι Iron Maiden θα μας ανταμείψουν για τις τόσες μέρες συναυλιακής αποχής που αντέξαμε με το πιο εντυπωσιακό και πολυσυζητημένο show που είδαμε ποτέ από μέρους τους, εφάμιλλο της ιστορίας τους με λατρεμένο best of setlist. Τα τραγούδια θα τα διαλέξουν εκείνοι και υπόσχονται πως δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι κι ο τελευταίος θεατής να ουρλιάξει #μόνομέιντεν!

Μαζί τους, ως special guests θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Airbourne με το μπαρουτοκαπνισμένο rock n roll τους και οι Lord of the Lost που έχουν στις αποσκευές τους έναν από τους καλύτερους gothic metal δίσκους των τελευταίων ετών!

You can not miss that!

Αn Iconic Band in an Ιconic Venue!

Beware the Legacy of the beast!

Up the irons people!

Το Legacy of the Beast Tour είναι το αποκορύφωμα της Heavy Metal δόξας των Iron Maiden”

Rolling Stone

Tα εισιτήρια ξεκινούν από 45€ (πλέον του κόστους της ηλεκτρονικής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίου)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ