«2 Αδερφές, Μυρτώ και Γιούλικα»: Αλικάκη και Σκαφιδά σε ένα μαραθώνιο λόγο και αντίλογο που συγκλονίζει

Εχθές το βράδυ είχα την τύχη να βρεθώ στην ανοιχτή πρόβα του έργου ‘2 Αδερφές, Μυρτώ και Γιούλικα’ του Pascal Rambert.

Ο δημιουργός, σκηνοθέτης και σκηνογράφος Pascal Rambert, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας, φέρνει το έργο του ‘Soeurs’, στην Αθήνα, επιλέγοντας την Μυρτώ Αλικάκη και την Γιούλικα Σκαφιδά για να το ζωντανέψουν.

Στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, οι δύο αδερφές βρίσκουν τον φυσικό τους χώρο και μας χαρίζουν ερμηνείες που θα θυμόμαστε για καιρό.

Σε ένα μαραθώνιο λόγο και αντίλογο, οι δύο σπουδαίες ηθοποιοί ξεδιπλώνουν τα τραύματα της παιδικής τους συνύπαρξης, τα πάθη και τον ενήλικο θυμό τους . Η αδυσώπητη σύγκρουση ψυχών και σωμάτων αποκαλύπτει τις κρυφές και φανερές πληγές του παρελθόντος που τις στοιχειώνει και τις αναγκάζει να μισιούνται αλλά και να αγαπιούνται βαθιά.

Δύο διαφορετικές προσωπικότητες που ερμηνεύουν αντίθετα τη ζωή και την ουσία της, αναμετρώνται ανελέητα στα συντρίμμια της απώλειας, της απόρριψης και της ζήλιας.

Το έργο του βραβευμένου σκηνοθέτη, πέφτει σαν κεραυνός στην πραγματικότητα του σήμερα, για να θίξει την πολυπλοκότητα της οικογένειας, των σχέσεων και της κοινωνίας, αφήνοντας τον θεατή χωρίς ανάσα και χωρίς αμφιβολία ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες παραστάσεις του φετινού χειμώνα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία, φωτισμοί, εγκατάσταση: Pascal Rambert
Μετάφραση στα Ελληνικά: Έφη Γιαννοπούλου
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη & Γιούλικα Σκαφιδά
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργκώ Καραγιάννη
Φωτογραφίες: Μαρία Στέφωση

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα & Τρίτη στις 20:30
Πρεμιέρα: Δευτέρα 29 Νοεμβρίου