200 χρόνια από το 1821 – Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τους υψηλούς προσκεκλημένους

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος, συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς και φυσικά είναι επίσημος προσκεκλημένος της Κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχτηκε στην Εθνική Πινακοθήκη τον Πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, τον Ρώσο Πρωθυπουργό, Μιχάηλ Μισούστιν και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε ένα σύντομο καλωσόρισμα και ακολούθησε παρουσίαση για το νέο κτήριο και τα εκθέματα της Πινακοθήκης από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στην Πινακοθήκη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θέμα την Επανάσταση του 1821 στο πλαίσιο ειδικού εκθεσιακού αφιερώματος.

Λίγο πριν τις 20:30, οι υψηλοί προσκεκλημένοι παρακάθονται σε επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αναμένονται προσφώνηση και αντιφωνήσεις από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Λόγω της πανδημίας οι προσκλήσεις δεν ξεπερνούν τις 40, ενώ το μενού έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος ετοιμάζει μια γαστρονομική εμπειρία, αποκλειστικά με ελληνικά πιάτα για τους καλεσμένους.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΔΩ

Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου

Tο ψάρι έχει την τιμητική του στο γεύμα που παραθέτει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το μενού έχει επιμεληθεί ο διεθνούς φήμης αρχιμάγειρας Λευτέρης Λαζάρου.

Ειδικότερα το πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Στο δεύτερο πιάτο θα υπάρχει κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης και θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Ως επιδόρπιο θα υπάρχουν προϊόντα της ελληνικής γης και ειδικότερα λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης, ενώ τα κρασιά θα είναι λευκά αλλά και γλυκός κόκκινος «Αποσπερίτης» από την Οινοποιητική Λειψών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Παύλος Μαρινάκης: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας έχει ενωτικά χαρακτηριστικά
15 Ιανουαρίου, 2025
Bloomberg: Ο Πούτιν θα απαιτήσει στις διαπραγματεύσεις με τον Τραμπ η Ουκρανία να μην μπει ποτέ στο ΝΑΤΟ
15 Ιανουαρίου, 2025
H Kύπρος εντάσσεται σε τρία αμυντικά προγράμματα των ΗΠΑ με απόφαση Μπάιντεν
15 Ιανουαρίου, 2025
Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας της Ελβετίας Βιόλα Άμχερντ
15 Ιανουαρίου, 2025
Συντάξεις: Σοκαριστικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Σοκαριστικά νέα αν έχετε τόση σύνταξη
15 Ιανουαρίου, 2025
Πτώση ασανσέρ στον «Ερυθρό Σταυρό»: «Κατασκευαστικό λάθος» έδειξε η πραγματογνωμοσύνη
15 Ιανουαρίου, 2025
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι
15 Ιανουαρίου, 2025
Ζάκυνθος: Έκρηξη σε υπό κατασκευή σπίτι – Τραυματίστηκαν 2 εργάτες
15 Ιανουαρίου, 2025
Στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Καρλομάγνου
15 Ιανουαρίου, 2025
Κρίσεις αντιστρατήγων στην Ελληνική Αστυνομία – Ποιοι αποχωρούν από το Σώμα
15 Ιανουαρίου, 2025