21 χρόνια κάθειρξη για την εικαστικό που πυροβόλησε τον πατέρα της κόρης της στο Χαλάνδρι – «Ήθελε να σκοτώσει τον γιατρό»

Ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 21 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη 50χρονη εικαστικό η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον 70χρονο πρώην σύντροφο της, γιατρό στο επάγγελμα, μπροστά στα μάτια της κόρης τους στο Χαλάνδρι.

Η κατηγορούμενη εικαστικός, η οποία κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα αρπαγής του ανηλίκου παιδιού τους, οπλοφορία και οπλοχρησία, στην τετράωρη απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι το θύμα «έχει συστήσει εγκληματική οργάνωση» με στόχο τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο και την αρπαγή της περιουσίας της.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες σε βάρος μου. Είμαι αθώα και βρέθηκα σε κατάσταση άμυνας. Από το 2018 έως πρόσφατα προσπαθούσαν να με βάλουν στο ψυχιατρείο. Κάθε έξι μήνες ήθελε να έχει χαρτί ότι δεν είμαι καλά για να παίρνει τα μερίσματα μου. Δεχόμουν απειλές. «”Σταματά τις ενέργειες που κανείς. Θα σε βάλουμε ψυχιατρείο, θα σε ξεκάνουμε με ένεση”, μου έγραφαν» ανέφερε η 50χρονη ενώ στη συνέχεια έδωσε τη δική της εκδοχή για την ημέρα της επίθεσης περιγράφοντας τη στιγμή που είδε τον πρώην σύντροφο της να φτάνει στην πιλοτή του σπιτιού του.

«Η ώρα πέρασε και περίπου στις 3 βλέπω το αυτοκίνητο του. Περιμένω να βγουν από το αμάξι. Έχει ανοίξει τη γκαραζόπορτα με το κοντρόλ. Βγήκε από το αμάξι το παιδί και ήρθε στην αγκαλιά μου. Γυρίζω το κεφάλι μου και αυτός με έχει σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του. Του λέω «τι βλακείες κανείς!»Αρπάζω το όπλο, έμοιαζε με παιδικό. Εκείνος ορμάει πάνω μου. «Φέρτο ηλίθια! Θα σε σκοτώσω! Πες στο παιδί να έρθει πίσω, θα σε σκοτώσω και τις δυο!». Ήμουν σε καθεστώς τρόμου. Πάνω στο διαπληκτισμό δεν ξέρω που πήγαιναν οι σφαίρες» είπε.

Αγόρευση – καταπέλτη από τον εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας της έδρας σε μια αγόρευση – καταπέλτη μίλησε για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του θύματος απέναντι στη μητέρα του παιδιού του, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «είναι γνωστό ότι καμία πράξη καλοσύνης δε μένει ποτέ ατιμώρητη…».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε ότι το θύμα είχε στόχο τη θανάτωση του γιατρού. «Η κατηγορούμενη σκόπευσε και έπληξε σε ζωτικά σημεία το θύμα. Η εμπλοκή στο όπλο έσωσε το θύμα από το μακάβριο τέλος» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε «Η κατηγορούμενη προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της συνέχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με το όπλο και στη συνέχεια με μια πέτρα.

Όλοι οι ισχυρισμοί της δε στέκουν στην κοινή λογική. Μια φράση κράτησα από την κατάθεση του θύματος: “Δώστε μου λίγα χρόνια ζωής”».

-Ad-