24ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη για τις «τραγικές ελλείψεις»

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προγραμματίζει για την Πέμπτη, 24.09.2020, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί με την απεργία διαμαρτύρονται για τις «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές» τονίζοντας ότι «με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης» και «μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με «εντέλλεσθε» για 10 και 15 εφημερίες το μήνα» δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τι λένε οι γιατροί για την απεργία

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι βρισκόμαστε «μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας «ζορίζεται», αναφέροντας ότι «το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα είναι μπροστά».

Κάνει λόγο για «αυξομείωση των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για Covid-19, ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων ασθενειών» και για «οn-off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα, μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών».

Η ΟΕΝΓΕ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ, σχεδιασμό για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα, καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και στις κλειστές δομές. Επίσης άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συμφωνία για συνάντηση μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν: «Ξεκινούν άμεσα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Κεραμέως: Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων επεκτείνονται και στον Δήμο Αμοργού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Θέμα χρόνου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα νέα βίντεο από την τραγωδία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμοργό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη
12 Φεβρουαρίου, 2025