Μεγάλη νίκη και 1η θέση για τον ΠΑΟΚ στην Κοπεγχάγη

Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa Conference League και τελικά όλα πήγαν καλά! Με τους Δανούς να μένουν με 10 παίκτες από το 9′, λόγω της αποβολής του τερματοφύλακά τους, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σκόραρε δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο με Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς βάζοντας βάσεις νίκης. Μια νίκη που ήρθε παρά το άγχος στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα ο δικέφαλος του βορρά να είναι πλέον στην 1η θέση του ομίλου, αφήνοντας στη 2η την Κοπεγχάγη.

Η καλή μέρα, λένε, από το πρωί φαίνεται και στην προκειμένη περίπτωση αυτό ίσχυε 100%. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στον αγώνα απειλώντας μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μπίσεσβαρ δείχνοντας τις διαθέσεις τους και στο 9′ απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Μιτρίτσα έφυγε στην αντεπίθεση και ο τερματοφύλακας Γκράμπαρα ήρθε σε επαφή με τη μπάλα εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει κόκκινη κάρτα και η Κπεγχάγη να μείνει με 10 παίκτες.

Ήταν ένα γεγονός που έπρεπε οπωσδήποτε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ και το έκανε! Στο 19′, από την ωραία σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Σίντκλεϊ με κεφαλιά έκανε το 0-1 και από εκεί και πέρα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήλεγξε σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση. Και την ήλεγξε τόσο καλά, ώστε να βάλει και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Όχι στο 34′, όταν ο Σφιντέρσκι έκλεψε από τον Μπόιλσεν και βγήκε τετ α τετ κάνοντας τελικά τη λάθος επιλογή, αλλά στο 38′, όταν οι ασπρόμαυροι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση και την κατάλλλη στιγμή ο Σβαμπ έδωσε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έγραψε το 0-2.

Τα δεδομένα ήταν όλα υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να παραμείνει σοβαρός. Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου όντως έκαναν αυτό που έπρεπε και ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση, αλλά σιγά-σιγά, όσο περνούσε η ώρα, ερχόταν η χαλάρωση.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός ότι οι αλλαγές δεν βοήθησαν, τότε καταλαβαίνουμε γιατί οι Δανοί πλησίαζαν στην περιοχή του Πασχαλάκη, μέχρι που σκόραραν κιόλας, στο 80′, με το σουτ του Μπιέλ, μειώνοντας σε 1-2. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 84′ χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του τερματοφύλακα των Θεσσαλονικέων σε κεφαλιά του Λεράγκερ για να μείνει το σκορ ως είχε και να πάρει ο δικέφαλος του βορρά μεγάλη νίκη, η οποία τον φέρνει στην 1η θέση του ομίλου του, στο +1 από την Κοπεγχάγη.

Κοπεγχάγη: Γκράμπαρα, Άνκερσεν, Κοχολάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (74′ Γέλερτ), Λεράγκερ, Μπάλντουρσον (46′ Σινγκ, 83′ Χόιλουντ), Πεπ Μπιέλ, Βιντ, Μπόβινγκ (11′ Γιόνσον).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74′ Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Εσίτι, Σβαμπ (65′ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74′ Αουγκούστο), Μιτρίτσα (83′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (83′ Άκπομ).