26χρονος νεκρός από κορονοϊό

Ένας 26χρονος ασθενής υπέκυψε χθες Κυριακή στην COVID-19 στο Sheba Medical Center, ανακοίνωσε το νοσοκομείο του κεντρικού Ισραήλ.

Ήταν ο νεότερος από τους 301 ανθρώπους που έχουν υποκύψει στην πανδημία του κορονοϊού στο Ισραήλ αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του SARS-CoV-2 στη χώρα.

Κατά τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet (την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ), που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο ασθενής ονομαζόταν Οσρί Ασουλίν και καταγόταν από την πόλη Κφαρ Σάμπα. Πέθανε από επιπλοκές της COVID-19.

Νωρίτερα χθες το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 83 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τα 19.055. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 3.379.

Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε από 35 σε 32 από τους συνολικά 132 που νοσηλεύονταν χθες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ιαθεί έφθασε τους 15.375 (+18 σε ένα εικοσιτετράωρο).

Στο μεταξύ, το Ισραήλ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Moderna Inc για την αγορά του εμβολίου κατά του κορονοϊού που βρίσκεται στο τελικό στάδιο κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Γεντότ Αχαρονότ.

Ο Ynet επικαλέστηκε στελέχη του υπουργείου Υγείας, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η Moderna επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να αρχίσει δοκιμή του εμβολίου της τον Ιούλιο με τη συμμετοχή 30.000 εθελοντών.

-Ad-