28η Οκτωβρίου – Θεσσαλονίκη: Λιτή η φετινή παρέλαση – Μείωση του κόστους κατά 30%

Μικρότερη σε όγκο όσο και σε χρονική διάρκεια θα είναι η φετινή στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το onalert, φέτος θα παρελάσουν λιγότεροι άνθρωποι και λιγότερα μηχανοκίνητα μέσα, γεγονός που μεταφράζεται σε μείωση του οικονομικού κόστους κατά 30%.

«Αυτό δε σημαίνει ότι η παρέλαση θα υστερεί σε θέαμα» σημειώνουν επιτελείς του ΓΕΕΘΑ , καθώς τα ιπτάμενα μέσα που δίνουν τον ξεχωριστό τόνο θα διασχίσουν και αυτή τη χρονιά τους αιθέρες.

Στην παρέλαση της 28ης θα συμμετέχει ο ίδιος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών, λιγότερα όμως ελικόπτερα, άρματα και τεθωρακισμένα ενώ το στρατιωτικό προσωπικό θα είναι μειωμένο κατά 400 άτομα.

Ειδικότερα, στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου θα λάβουν μέρος 4 σχηματισμοί των τεσσάρων μαχητικών ο καθένας, 2 ελικόπτερα Kiowa, 2 επιθετικά ελικόπτερα Apache, 1 αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion και 2 ελικόπτερα UH-1H από 5 που συμμετείχαν πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανοκίνητα μέσα θα συμμετέχουν 25 ερπιστριοφόρα, έναντι 35 την περυσινή χρονιά, μόλις 15 τεθωρακισμένα οχήματα, και 63 από 86 δίκυκλα οχήματα που παρέλασαν πέρυσι.