3-1 τον Άρη η ΑΕΚ

Βάζοντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και πήρε εντυπωσιακή νίκη με 3-1 επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων και οι πολλές απουσίες της Ένωσης, είχαν ως αποτέλεσμα το φαβορί να είναι οι Θεσσαλονικείς. Αυτό που ακολούθησε, επομένως, εξέπληξε τους πάντες. Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι και στο 10′ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Λόπες από τον Ροζ, με τον Τάνκοβιτς να εκτελεί και να κάνει το 0-1. Ο Άρης προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να κάνει το παιχνίδι του, αλλά δεν τα κατάφερνε.

Και όσο οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πάλι δίχτυα. Στο 28′ η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Σιμάνσκι βγήκε απέναντι από τον Κουέστα και έδωσε έτοιμο το γκολ στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος έγραψε το 0-2. Και με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να είναι σε κατάσταση σοκ, η Ένωση «χτύπησε» ξανά.

Στο 34′ ο Ροζ βρήκε στο καλάμι τον Γαλανόπουλο, ο διαιτητής πήγε στο VAR και όταν επέστρεψε έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ανσαριφάρντ έκανε στο 37′ το 0-3!

Το παιχνίδι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ουσιαστικά είχε ήδη λάβει τέλος, αφού ήταν εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο για τον Άρη να αποφύγει την ήττα. Και αποδείχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Μάντζιου μπήκε με στόχο το γρήγορο γκολ που θα της έδινε ελπίδες και το πέτυχε στο 56′ με τον Μαντσίνι που σημάδεψε τη γωνία του Τσιντώρα (1-3), αλλά ως εκεί…

Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που είχε μεγάλες ευκαιρίες με τους Ανσαριφάρντ και Σιμάνσκι για το 4ο γκολ. Δεν το έβαλαν τελικά, αλλά αυτό δεν στενοχώρησε κανέναν στις τάξεις του δικέφαλου αετού, με τα χαμόγελα να επιστρέφουν ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Με την Ένωση, πλέον, να είναι στο -3 από τον Άρη που βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν (70′ Γκάνεα), Ροζ, Δεληζήσης (86′ Ματίγια), Λούκας Σάσα, Τζέγκο, Μπερτόγλιο, Σίλβα (86′ Μήτρογλου), Μπρούνο (46′ Μάνος), Μαντσίνι (70′ Ματέο Γκαρσία).

ΑΕΚ: Τσιντώντας, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (60′ Μιτάι), Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (64′ Μάνταλος), Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης, Γκαρσία (64′ Ολιβέιρα), Ανσαριφάρντ (76′ Κοσίδης).

-Ad-