ΚΥΠΕΛΛΟ 2020-2021 / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

3-1 τον ΠΑΣ ο Ολυμπιακός

Με τον Ελ Αραμπί να έχει δύο γκολ και μία ασίστ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα έδινε μεν το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, άφηνε όμως ελπίδες και στους Ηπειρώτες, οι οποίοι μπήκαν στο Καραϊσκάκη με στόχο τη νίκη. Έτσι, στο πρώτο 20λεπτο υπήρξαν καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, με τους Ελ Αραμπί και Ελευθεριάδη. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε αυτό το διάστημα, αλλά μετά το 26′ η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά των Πειραιωτών.

Το χέρι του Πίρσμαν σε σουτ του Μπρούμα είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί πέναλτι και ο Ελ Αραμπί ευστόχησε για το 1-0, για να ακολουθήσει στο 41′ το 2-0, ξανά από τον Μαροκινό. Αυτή τη φορά, όμως, αδειάζοντας τον Σάλιακα και νικώντας στη συνέχεια τον Λοντίγκιν.

Ο Ολυμπιακός είχε σαφές προβάδισμα, πλέον, για την πρόκριση, αλλά ο ΠΑΣ απέκτησε ξανά ελπίδες στο 51′, όταν ο Καρτάλης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σα (2-1). Δύο λεπτά μετά οι Γιαννιώτες πλησίασαν στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Παντελάκη, η μπάλα όμως έφυγε άουτ και στο 56′ οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε ο Μπρούμα γράφοντας το 3-1 μετά την πάσα του Ελ Αραμπί.

Ο ίδιος παίκτης, ο οποίος πριν λίγες μέρες πέτυχε και δύο γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 64′ και στο 65′ για να βρει ξανά δίχτυα αλλά δεν τις αξιοποίησε, χωρίς όμως αυτό να στενοχωρήσει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό. Ο στόχος, άλλωστε, ήταν η πρόκριση στον τελικό και επιτεύχθηκε, περιμένοντας να μάθει αν εκεί θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (84′ Σίλβα), Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (92′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε (69′ Κάργας), Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης (46′ Κρίζμαν), Καρτάλης, Παμλίδης (46′ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69′ Λώλης).

-Ad-