3-1 τον Βόλο η ΑΕΚ

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ, αφού μετά το 3-0 επί του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ ήρθε και το 3-1 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Έτσι, η Ένωση ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το αποτέλεσμα στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν για σκόρερ τους Ανσαριφάρντ και Τσούμπερ, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει και την ασίστ στο γκολ του Ιρανού, ενώ οι Θεσσαλοί, οι οποίοι στο 0-0 έχασαν πέναλτι με τον Ρεγκατέν, μείωσαν στο 80′ με αυτογκόλ του Βράνιες αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο.

Με συνεχές πρέσινγκ από ψηλά η Ένωση δυσκόλευε από το ξεκίνημα τους γηπεδούχους και στο 10′ είχε και μεγάλη ευκαιρία με τον Άμραμπατ, μετά την πάσα του Ανσαριφάρντ στην αντεπίθεση, για να ανοίξει το σκορ, αλλά το τελείωμα ήταν άστοχο. Λίγα λεπτά μετά, στο 17′, ήταν η σειρά του Βόλου να πλησιάσει στο γκολ αλλά ο Μπαρτόλο δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά το παρακινδυνευμένο γύρισμα του Μήτογλου στον Στάνκοβιτς και το ματς συνεχιζόταν με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ.

Γκολ που θα μπορούσαν να βάλουν οι Θεσσαλοί στο 33′, αλλά ο Στάνκοβιτς έκανε μεγάλη διπλή απόκρουση σε σουτ των Μπαρτόλο και Γκρίλο εντός περιοχής. Επτά λεπτά αργότερα, στο 40′, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρουν, αφού κέρδισαν πέναλτι για το μαρκάρισμα του Σιμόες στον Πουτρίτα. Ο Ρεγκατέν, όμως, γλίστρησε στην εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ!

Και αφού δεν έγινε το 1-0, έγινε αμέσως μετά, στο 42′, το 0-1 από το πλασέ του Ανσαριφάρντ μετά το γύρισμα του Τσούμπερ απο αριστερά. Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα την κατάλληλη χρονική στιγμή και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έβαλε βάσεις νίκης, αφού έφυγε ωραία στην κόντρα και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Τσούμπερ, ο οποίος πλάσαρε για το 0-2.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έβλεπε το… σενάριο να στρώνεται ακριβώς όπως το ήθελε και από εκεί και πέρα αυτό που είχε να κάνει ήταν να παραμείνει σοβαρή, συγκεντρωμένη. Όπως και έκανε δηλαδή. Ο Βόλος προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά δεν είχε ουσία στις προσπάθειές του, η Ένωση είχε τεράστια ευκαιρία για τρίτο γκολ με το τετ α τετ του Άμραμπατ στο 61′ και ο Γιαννίκης άρχισε και τις αλλαγές, φρεσκάροντας την ομάδα του.

Όλα έδειχναν να είναι απλά για τους κιτρινόμαυρους, αλλά στο 80′ η μπάλα κόντραρε στον Βράνιες μετά το σουτ του Ρίνερ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-2. Οι Θεσσαλοί ήλπιζαν ξανά, ενώ οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν άμεσα να βάλουν τρίτο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το πλασέ του Γκαρσία στο 82′.

Μικρό το κακό για την ΑΕΚ, αφού στο… 99′ έβαλε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με πλασέ του Χατζησαφί μετά την πάσα του Τσούμπερ, κλειδώνοντας το τρίποντο με το τελικό 1-3.

Βόλος: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Φερνάντες, Μπαριέντος (77′ Νίνης), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν (68′ Ροσέρο).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Σιμόες (77′ Σάκχοφ), Άμραμπατ (92′ Χατζησαφί), Μάνταλος (65′ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (66′ Γκαρσία).