32 συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς στην πλατεία Βικτωρίας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε 32 συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για τα επεισόδια με αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής (19/07/2024) στην πλατεία Βικτωρίας και την ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα για τα επεισόδια στην πλατεία Βικτωρίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 32 ατόμων, 21 ανδρών και 11 γυναικών ,κατά περίπτωση, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο συγκέντρωσης-πορείας ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι σε υποομάδες, αποκόπηκαν από την υπόλοιπη πορεία και επιτέθηκαν με κοντάρια, μπογιές, πυροσβεστήρα, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών υπηρεσιακού εξοπλισμού.

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στην κατοχή τους, καθώς και στο σημείο όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα στειλιάρια, ξύλινο κοντάρι, έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρία κράνη, πυροσβεστήρας, τέσσερα σακίδια και τσαντάκι, δύο κινητά τηλέφωνα, πανό, γάντια και κλειδιά.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κρυοπληξία η πιθανότερη αιτία θανάτου για τον 21χρονο γερμανό τουρίστα
17 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία στην Καστοριά: Αυτοπυρπολήθηκε ηλικιωμένος
17 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Τρεις φορές πάνω από το όριο το αλκοόλ στην 22χρονη
17 Μαρτίου, 2025
Συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο 29χρονος Τούρκος που θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης
17 Μαρτίου, 2025
Πέθανε στα 43 της χρόνια η ηθοποιός Εμιλί Ντεκέν
17 Μαρτίου, 2025
Φορολογικές δηλώσεις 2025: Οι κωδικοί που κρύβουν φορο-εκπτώσεις, αλλά και παγίδες
17 Μαρτίου, 2025
Το Ισραήλ βομβαρδίζει τον Λίβανο
17 Μαρτίου, 2025
Συγκλονιστικό βίντεο από την ιστορική διαδήλωση του Σαββάτου στο Βελιγράδι
17 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Τα στρατεύματα μιας ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία δεν θα χρειαστούν την έγκριση της Μόσχας»
17 Μαρτίου, 2025
Βόρεια Μακεδονία: Στους 59 οι νεκροί – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο των Σκοπίων
17 Μαρτίου, 2025