Γαλλία: Νέες διαδηλώσεις ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σήμερα στο κέντρο του Παρισιού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Γαλλία.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων στην περιοχή της Βαστίλλης και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε λ’Εστ αφού οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ακτιβιστές του αντικυβερνητικού κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων», επιχείρησαν να μπουν στον σταθμό και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια.

Λίγο νωρίτερα, οι διαδηλωτές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων, είχαν πραγματοποιήσει ειρηνική πορεία στους δρόμους του Παρισιού, καλώντας τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αποσύρει το σχέδιό του. «Να διαφυλάξουμε και να βελτιώσουμε τις συντάξεις μας», έγραφε το πανώ που κρατούσαν.

Στη Μασσαλία, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση ενώ στην Τουλούζη αρκετές δεκάδες «Κίτρινα Γιλέκα» μπήκαν σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό και απέκλεισαν τις γραμμές του τρένου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στους απεργούς σιδηροδρομικούς. Στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
H UEFA διατηρεί τις παρατάσεις και τη νέα σεζόν
9 Απριλίου, 2025
Μεθυσμένος στην προπόνηση της Σέρο Πορτένιο ο Αραούχο
9 Απριλίου, 2025
Τραγωδία στην Εύβοια: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες μετά από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων
9 Απριλίου, 2025
Τραμπ: Συμφωνώ με την πρόταση Μητσοτάκη
9 Απριλίου, 2025
Παπαθανάσης: Η μετάβαση στην πράσινη οικονομία απαιτεί στρατηγικές επενδύσεις και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία
9 Απριλίου, 2025
Δασμοί Τραμπ: Η Tata Steel θα απολύσει 1.600 εργαζομένους από τη χαλυβουργία του Εϊμόιντεν
9 Απριλίου, 2025
Με Φουρνιέ ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι
9 Απριλίου, 2025
Πιερρακάκης: Ρεκόρ στις φορολογικές δηλώσεις
9 Απριλίου, 2025
Ο Πιτ Μπεστ αποχωρεί από τη μουσική σκηνή
9 Απριλίου, 2025
ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Οι δημόσιες τοποθετήσεις σε ΜΜΕ αδικούν την αξιόλογη δουλειά 18 μηνών
9 Απριλίου, 2025