50 λεπτά του στοίχισαν… 500 ευρώ – Τι απαντά ο ΑΑΔΕ

Ο νόμος προβλέπει κυρώσεις, ακόμη και για μη έκδοση έστω και μίας απόδειξης, ανεξαρτήτως ποσού. Αυτό ανέφεραν πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με την υπόθεση προστίμου σε φούρνο του Πύργου.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, η διαγραφή ή όχι του προστίμου θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω εξηγήσεις που θα δώσει η εν λόγω ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία (υπόχρεη να τηρεί διπλογραφικά βιβλία), όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία.

Προσθέτουν ωστόσο, ότι από έναν πρώτο έλεγχο φαίνεται να υπάρχουν ορισμένα σημεία σχετικά με τη συνολική φορολογική συμμόρφωση της συγκεκριμένης εταιρείας που παραμένουν αδιευκρίνιστα, και για τα οποία θα απαιτηθεί ενδελεχής έλεγχος.

Το περιστατικό
Ο νόμος προβλέπει κυρώσεις, ακόμη και για μη έκδοση έστω και μίας απόδειξης, ανεξαρτήτως ποσού, διευκρινίζουν πηγές της ΑΑΔΕ για την υπόθεση προστίμου σε φούρνο του Πύργου

Ελεγκτές από την Μεσσηνία πραγματοποίησαν πρόσφατα ελέγχους στον Πύργο Ηλείας για την έκδοση αποδείξεων και έπιασαν… λαβράκι!

Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους μπήκαν σε φούρνο της πόλης.

Εκεί, διαπίστωσαν ότι στο κατάστημα ήταν μια πελάτισσα που είχε στα χέρια της ένα κουλούρι για το οποίο δεν είχε απόδειξη.

Ο ιδιοκτήτης του φούρνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι και για αυτό δεν είχε εκδώσει απόδειξη. Οι ελεγκτές ζήτησαν τότε από τον καταστηματάρχη την μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα είχε εκδώσει αρκετές αποδείξεις, αλλά η συνολική αξία τους ήταν περίπου 70 ευρώ.

Θεώρησαν ότι ο τζίρος για τον οποίο κόπηκαν αποδείξεις είναι μικρός και ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν εκδίδει όλες τις αποδείξεις, με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο για τη μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι.

Τήρησαν το γράμμα του νόμου και επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι που ο φούρνος πωλούσε προς 80 λεπτά του ευρώ.

Η μητέρα του φούρναρη τους παρακάλεσε να μην επιβάλλουν το πρόστιμο αλλά ήταν ανένδοτοι και το πρόστιμο επιβλήθηκε κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει, όπως έκανε με την υπόθεση της ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη που πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος…

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Καιρός: Παραμένει το ψύχος παρά τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας – Έρχεται βροχερή εβδομάδα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της τραγωδίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Νέο εύρημα που δίνει απαντήσεις – Εξετάζεται «ύποπτη» αλλοίωση στον λάρυγγα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας – Διεξάγεται αγώνας δρόμου
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κερδισμένοι και χαμένοι των φετινών φορολογικών δηλώσεων – Οι αλλαγές που κάνουν τη διαφορά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κρίσιμες εκλογές στη Γερμανία – Άνοιξαν οι κάλπες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Λέσβος: Μια γυναίκα νεκρή σε λέμβο που μετέφερε μετανάστες στον Άγιο Φωκά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Βόλο: Σε επαγρύπνηση το Νοσοκομείο για την εξέλιξη της υγείας της 30χρονης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ένοπλος παίρνει ομήρους σε νοσοκομείο στην Πενσιλβάνια -Νεκροί ο δράστης και ένας αστυνομικός
23 Φεβρουαρίου, 2025
K. Μητσοτάκης: Tον Ιανουάριο είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ ενώ ο στόχος ήταν 1,4 δισ
23 Φεβρουαρίου, 2025