60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ευχάριστη έκπληξη από την Κύπρο (pics)

Μια ευχάριστη έκπληξη μας ήρθε από την Κύπρο στο 60ο Φεστιβάλ κινηματογράφου.

Πρόκειται για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του Σταύρου Παμπαλλή, που θύμα κι αυτός όπως και πολλοί συμπατριώτες του από την οικονομική κρίση που έπληξε την μεγαλόνησο, έκανε την πρώτη του ταινία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Καλογυρισμένη η διάρκειας 88′ λεπτών αυτή ταινία, καταγράφει ανάγλυφα, την οργή, την απόγνωση ενός νέου ζευγαριού, από την οικονομική κρίση που τους φέρνει στα όρια του απονενοημένου διαβήματος. Ο άντρας που τον υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με πειθώ, έχει φτάσει στα άκρα καθώς χάνει όχι μόνο το σπιτικό του από κατάσχεση αλλά και την οικογένεια του.

Η οικονομική κρίση τούς στέρησε τα πάντα εκτός από το σπίτι τους. Σήμερα κινδυνεύει και αυτό. Αυτή τη φορά όμως είναι διατεθειμένοι να παλέψουν, σαν μια οικογένεια που δεν έχει τίποτα να χάσει…

Ωραίες ερμηνείες, καλή φωτογραφία, γρήγορο μοντάζ από τον μετρ Γιώργο Μαυροψαρίδη και επίσης πολύ καλές ερμηνείες από τον Ακύλα Καραζήση στον ρόλο του ταξιτζή, την Δάφνη Αλεξάντερ στο ρόλο της συζύγου, και τη Νιόβη Χαραλάμπους στο ρόλο της επισκέπτριας που “αιχμαλωτίζεται”.

Την προβολή παρακολούθησε σε μια κατάμεστη αίθουσα πλήθος θεατών που χειροκρότησαν στο τέλος την ταινία και τους συντελεστές ενώ θα υπάρξουν σήμερα και αύριο επαναληπτικές προβολές της.

Σήμερα στις 3 μμ. στην αίθουσα Τζον Κασαβέτης και αύριο στις 8 μμ στην αίθουσα Χρήστος Τσακίρης στην Σταυρούπολη.

Ο σκηνοθέτης Σταύρος Παμπαλλής γεννημένος στη Λευκωσία, είναι κάτοχος BFΑ στη Παραγωγή Ταινιών από το Tisch School of the Arts του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) και MFA στη Συγγραφή Σεναρίου από το Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου.

-Ad-
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η Δάφνη Αλεξάντερ σε σκηνή της ταινίας του Σταύρου Παμπαλλή “Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη”