Κοροναϊός: Προβλήματα στην Πάτρα

Αρνητική επιρροή στην Πάτρα έχει η εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία, καθώς καράβια κάνουν τα δρομολόγια χωρίς να έχουν κόσμο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ναυτιλιακοί πράκτορες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νέο λιμάνι της Πάτρας, η κίνηση από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η επιδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία, έχει πέσει αρκετά, υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις και αυτό ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα του φόβου που επικρατεί εξαιτίας του ιού.

Από τη μία αυτό είναι λογικό, όμως, από την άλλη, η έλλειψη γνώσης και ενημέρωσης που φαίνεται ότι υπήρχε στο κόσμο και έσπειρε αρχικά τουλάχιστον έναν πανικό, έπαιξε και αυτή το ρόλο της. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νέο λιμάνι, ποντάρουν πολλά πάνω σε αυτό στον τομέα της ενημέρωσης, έτσι ώστε στη συνέχεια να επιστρέψει η κανονικότητα, δείχνοντας άπαντες την ανάλογη ψυχραιμία.

Άλλωστε, οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών πρακτόρων και των επαγγελματικών φορέων του νέου λιμανιού συμμετείχαν ενεργά στις συσκέψεις που έγιναν για το θέμα και παρακολούθησαν από κοντά τις οδηγίες που δόθηκαν από τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι έδωσαν έμφαση στην ενημέρωση και στην πρόληψη.

Πάντως, η κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με την κίνηση στο νέο λιμάνι τις τελευταίες ημέρες, είναι ανεκτή και όχι τραγική. Βρισκόμαστε, εξάλλου, στη χρονική περίοδο που η επιβατική κίνηση είναι έτσι και αλλιώς μειωμένη, υπάρχει μικρό ενδιαφέρον το χειμώνα για να ταξιδέψουν στην Ιταλία, ενώ παραδοσιακά είναι λίγοι αυτοί που ταξιδεύουν αυτό το διάστημα για αναψυχή.

Ωστόσο, σίγουρα το θέμα του κορωνοϊού και η επιδημία στην Βόρεια Ιταλία, μείωσε ακόμα περισσότερο την κίνηση. Μια μείωση που κατά κύριο λόγο οφείλεται και στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ακυρώσει τις σχολικές εκδρομές προς την Ιταλία, με τους υπευθύνους των σχολείων να τηλεφωνούν στις ναυτιλιακές εταιρείες για να τους ενημερώσουν ότι τα ταξίδια δεν θα γίνουν.