75χρονος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε 23χρονη με νοητική στέρηση αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Ο 75χρονος κάτοικος χωριού της Ανατολικής Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά εξακολούθηση σε βάρος 23χρονης με νοητική υστέρηση, βρέθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λαμίας.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος με ψήφους 6-1 (μειοψήφησε μία λαϊκή δικαστής) για την κακουργηματική πράξη που του αποδίδεται, ωστόσο του αναγνωρίστηκε ο πρότερος σύννομος βίος, στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα ώστε η έφεσή του να έχει ανασταλτική δύναμη και συγκεκριμένα κατά πλειοψηφία με ψήφους 5-2. Είναι χαρακτηριστικό ότι μειοψήφησε ο Πρόεδρος της έδρας κ. Βασιλόπουλος και μία ακόμη πλημμελειοδίκης.

Επιπλέον του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίασης κάθε 1η και 16η στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής διαμονής του και εγγύηση 10.000 ευρώ. Σημαντική απαγόρευση η μη προσέγγιση του χωριού και του σπιτιού του κακοποιημένου κοριτσιού σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων (δήλωσε από μόνος του ότι θα μείνει σε κωμόπολη του νομού Μαγνησίας), καθώς ήταν ξεκάθαρο πόσο τρόμαζε τη μικρή, σύμφωνα με το lamiareport.gr

Τα λόγια της 23χρονης, ακόμη και σήμερα 10 μήνες μετά την αποκάλυψη των όσων περνούσε στα χέρια του 75χρονου, σοκάρουν. «Όταν κουραζόταν έφευγε από πάνω μου. Εγώ του έλεγα πως πονάω. Πήγαινα μαζί του γιατί φοβόμουν μην το μάθει το χωριό. Δε θέλω να μείνει ελεύθερος ο κατηγορούμενος γιατί θα κάνει πάλι τα ίδια», κατέθεσε μεταξύ άλλων το κορίτσι.

Θυμίζουμε ότι στη δικογραφία περιγράφονταν ότι ο κατηγορούμενος είχε ενεργήσει επί του κοριτσιού συνουσία τουλάχιστον 8 φορές από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, ότι δεν είχε πάει ποτέ με το κορίτσι και ότι πιστεύει ότι κάποιον άλλον προσπαθούν να καλύψουν.

Οι αιτιάσεις του δεν έπεισαν την Εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου. Σημείωσε μάλιστα ότι 10 μήνες μετά την προφυλάκισή του παραμένει αμετανόητος για τις πράξεις του. Η εισαγγελέας που αναφέρθηκε και στη συγκροτημένη κατάθεση και την εν γένει παρουσία της 23χρονης, που όπως σημείωσε κατέθεσε με ειλικρίνεια και χωρίς εμπάθεια για τον άνθρωπο που κατηγορείται.

-Ad-