Νέο ενδιαφέρον του ΑΝΤ1 για Forthnet-Nova

Για μια ακόμη φορά βρίσκονται σε αναζήτηση αγοραστή για τον όμιλο Forthnet οι Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank.

Σύμφωνα με το Capital.gr, τα τραπεζικά ιδρύματα που κατέχουν τις μετοχές της μητρικής εταιρείας της Nova, είχαν δώσει διορία στους υποψήφιους αγοραστές των μεριδίων τους μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή, προκειμένου να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

Αυτή τη φορά οι ενδιαφερόμενοι ήταν τρεις, η Duet Private Equity Limited, θυγατρική της Duet Group με έδρα το Λονδίνο, η United Group, θυγατρική της BC Partners με έδρα το Άμστερνταμ και ο όμιλος ΑΝΤ1 σε συνεργασία με την Blackstone, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Και οι τρεις είτε ανήκουν σε επενδυτικά funds είτε συνεργάζονται με αυτά.

Σύμφωνα με δημοσιευμα του e-tetradio η Duet Private Equity δεν έχει στο χαρτοφυλάκιό της κάποια επιχείρηση που να ασχολείται με τα media, έχοντας επενδύσει σε εταιρείες real estate, τραπεζών, φιλοξενίας, τροφίμων-ποτών, κοσμηματοποιίας κ.ά. Η United Group δραστηριοποιείται ήδη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ΜΜΕ στην νοτιοανατολική Ευρώπη, και ειδικότερα στην καλωδιακή τηλεόραση (SBB, telemach), την δορυφορική-συνδρομητική τηλεόραση (Total TV) και το streaming (Net TV plus) σε χώρες όπως η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία. Ομοίως και η Blackstone, η οποία κατά καιρούς είχε επενδύσει στα media και τις τηλεπικοινωνίες, όπως στο πρακτορείο Reuters, την Nielsen, την TDC (Δανία), το ITN (Μεγάλη Βρετανία), την Deutsche Telekom, το Weather Channel κ.ά.

-Ad-