88η ΔΕΘ: Σε κλοιό κινητοποιήσεων από σήμερα η Θεσσαλονίκη – Όλες οι συγκεντρώσεις και τα μέτρα τις ΕΛ.ΑΣ.

Δυναμικό παρών με συγκεντρώσεις και πορείες αναμένεται να δώσουν για μια ακόμα χρονιά συνδικάτα, συλλογικότητες, ενώσεις εργαζομένων και φορείς, στο καθιερωμένο ραντεβού ενόψει των εγκαινίων της 88ης ΔΕΘ.

Στο μεταξύ, δρακόντεια θα είναι για ακόμα μια χρονιά τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. με τις περιπολίες αλλά και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε ισχύ από χθες (05/09).

Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκη από τις 08:00 έως τις 15:00.

Ταυτόχρονα, έχει προκηρυχθεί και 24ωρη απεργία στις υγειονομικές δομές της υπόλοιπης χώρας. Σημείο εκκίνησης των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ θα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, από όπου θα ξεκινήσει πορεία στις 08:30, με προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Στις 13:30, εκπαιδευτικοί αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης και να διαμαρτυρηθούν κατά της αξιολόγησης.

Στους δρόμους και οι αστυνομικοί
Την «σκυτάλη» θα πάρουν στις 18:00 το απόγευμα οι ένστολοι που απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Δυναμική παρουσία στη ΔΕΘ σχεδιάζουν να έχουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας αυξήσεις και αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Μάλιστα κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ένωσης Αστυνομικών, αποφασίστηκε η δυναμική άνοδος στην Θεσσαλονίκη, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν την καθιερωμένη τους συγκέντρωση και πορεία προς τη ΔΕΘ.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. – Ελικόπτερο, drones και «Αίαντας»
Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας βρίσκεται στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιούνται τα τελευταία 24ωρα με τη συμμετοχή επιτελικών στελεχών. Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό, ισχυρές διμοιρίες θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους.

Γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για κάθε ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου από συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις.