Τ. Κουίκ στο newsique: Επίκινδυνο λάθος η μη καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό

Σε λάθος απόφαση κατέληξαν και το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και επιπλέον σε λάθος απόφαση κατέληξε και ο Πρωθυπουργός της χώρας (αφού σε αυτή την κυβέρνηση μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που αποφασίζει και δίνει εντολές ή οδηγίες).

Αναφέρομαι στην ενημέρωση η οποία θα γίνεται από την Δευτέρα 1η Ιουνίου για την εξέλιξη του κορονοϊού στην πατρίδα μας

Όπως ανακοίνωσαν οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, τα Δελτία Τύπου αναφορικά με την πορεία του covid-19 και τα κρούσματα στην Ελλάδα, θα εκδίδονται μία φορά την εβδομάδα.

Τεράστιο λάθος, επαναλαμβάνω. Έχω την εντύπωση ότι αυτό αποκοιμίζει τους Έλληνες, σε σχέση με την προσοχή που πρέπει να έχουν ταμένη στην εξέλιξη των κρουσμάτων στην πατρίδα μας.

Στην ουσία μας εφησυχάζει από την ώρα που δεν θα έχουμε σε καθημερινή βάση τον πίνακα των κρουσμάτων και κατ’ επέκταση των θανάτων. Είναι αστείο το να μην μπορεί είτε το Υπουργείο Υγείας είτε το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας, να μην μπορεί μέσα σε δύο παραγράφους να μας κάνει μία καθημερινή ενημέρωση για τα περιστατικά του κορονοϊού. Και μάλιστα, καθώς ανοίγει η πύλη εισόδου των ξένων τουριστών στην Ελλάδα, να μην έχουμε τεταμένη την προσοχή μας και προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκτιμώ ότι στην καθημερινή ενημέρωση θα πρέπει να αποτυπώνεται και το περιστατικό εάν αφορά αλλοδαπό επισκέπτη μας και ενδεχομένως ακόμα και τον τόπο προέλευσης του.

Βεβαίως αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα να περισώσουμε τουριστικά ότι μπορούμε περισσότερο. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους στο πιο σημαντικό θέμα όλων, που είναι υγεία και η διασφάλιση ανθρώπινων ζωών.

Έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει τόσο το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση.
Δεν θα πρέπει για εφτά ολόκληρες μέρες να κρατούν χωρίς ενημέρωση τους Έλληνες και μάλιστα με τον κίνδυνο η μη πληροφόρηση των δημοσιογράφων να συνεπάγεται παραπληροφόρηση και διασπορά cake news για την κορονοϊοκατάσταση στην Ελλάδα.

Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει αναθεώρηση αυτής της αρχικής απόφασης, όπως ανακοινώθηκε στην τελευταία και συναισθηματικά φορτισμένη ενημέρωση που έκανε ο κύριος Τσιόδρας δίπλα στο Νίκο Χαρδαλιά.

Ένα μονόστηλο κάθε απόγευμα δεν είναι δα και τεράστιος μπελάς για το όποιο Γραφείο Τύπου.

Επειδή είμαι άνθρωπος της Επικοινωνίας και ξέρω πολύ καλά τί μπορεί να σημαίνει ένα κενό επίσημης και έγκυρης πληροφόρησης για μια ολόκληρη εβδομάδα, απέναντι στον κίνδυνο και της παραπληροφόρησης και – θα επαναλάβω – του εφησυχασμού των Ελλήνων που δεν θα διαβάζουν κάτι, που δεν θα μαθαίνουν κάτι και που χωρίς το καθημερινό ερέθισμα, θα νομίζουν ότι όλα πάνε καλά κι ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί η απομακρύνεται.

-Ad-