ΣΥΡΙΖΑ: Πρέσινγκ για τα χρήματα στα ΜΜΕ

Εντείνεται το πρέσινγκ στην κυβέρνηση για την αδιαφάνεια στην χρηματοδότηση των ΜΜΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει σε αγρότες στη Θεσσαλία πως το Μαξίμου την ώρα που δεν δίνει στήριξη σε ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής «μπουκώνει» με χρήμα ανύπαρκτα Μέσα.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η διαμόρφωση μίας πλασματικής εικόνας της πραγματικότητας που δείχνει πως ενώ η δική του κυβέρνηση άφησε κληρονομιά στην χώρα 34 δις ευρώ , ενώ η σημερινή όχι μόνο δεν τα αξιοποιεί αλλά δείχνει μία τάση στήριξης των ημετέρων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πως δεν έχουν αμφιβολία πως το συγκεκριμένο θέμα της χρηματοδότησης των ΜΜΕ συνιστά σκάνδαλο και εμφανίζονται αποφασισμένοι να αναγκάσουν τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δημοσιοποιήσει την περιβόητη λίστα με τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν αλλά και τα χρήματα που εισέπραξαν αυτά. Μάλιστα χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα σχολίασε πως από τα πρώτα 11 εκατομμύρια ευρώ που μοιράστηκαν για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού ούτε ένα δεν πήγε σε κανάλια, γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά για το πού τελικώς κατευθύνθηκαν όλα αυτά τα κονδύλια.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει το θέμα στη Βουλή όπου και κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχολιάζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο να κρύβεται».

Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το όλο θέμα δεν είναι ζήτημα καλής θέλησης, αλλά αυτονόητης κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, ζήτημα Δημοκρατίας γι’ αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τη λίστα με τα ποσά που διέθεσε. «Αφού είναι όλα νόμιμα, όπως λέει ο εκπρόσωπος του, δεν έχει τίποτα να φοβάται. Εκτός κι αν έχει…» σχολιάζει για τον πρωθυπουργό.

Στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως το φαγοπότι που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση με το σκάνδαλο των vouchers στους επιστήμονες για υποτιθέμενη τηλεκατάρτιση, το κάνει τώρα πράξη μοιράζοντας δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα Μέσα, σε βάρος τόσο των φορολογούμενων όσο και των πραγματικών Μέσων Ενημέρωσης. Προσθέτουν πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να καταλάβει πως οι ευθύνες του στη συγκεκριμένη υπόθεση ενδεχομένως και να μην είναι μόνο πολιτικές και επιμένουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα την λίστα όπως επίσης και τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν τα ποσά.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν με νόημα πως πέραν του Guardian που με δημοσίευμά του σχολίασε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποίησε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου, ακόμη και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τζόρτζ Μπάλντοκ: «Πήδηξε αστυνομικός στην πισίνα για να τον βγάλει»
10 Οκτωβρίου, 2024
Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για «εσκεμμένες επιθέσεις» σε ιατρικό προσωπικό και εγκαταστάσεις της Γάζας
10 Οκτωβρίου, 2024
Κυψέλη: «Τον σιχαινόμασταν», λένε τα αδέλφια που σκότωσαν τον ξάδελφό τους
10 Οκτωβρίου, 2024
Κρήτη: «Με έβαλες κάτω στο χώμα και πήγες να με σκοτώσεις» – Συγκλονίζει η πρεσβυτέρα
10 Οκτωβρίου, 2024
Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης την Παρασκευή για την Σύνοδο MED9
10 Οκτωβρίου, 2024
Τουλάχιστον δέκα νεκροί στη Φλόριντα από τον τυφώνα Μίλτον
10 Οκτωβρίου, 2024
Κεραμέως: Υπάρχουν περαιτέρω τρόποι τόνωσης της απασχόλησης
10 Οκτωβρίου, 2024
Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 78χρονη
10 Οκτωβρίου, 2024
Πέθανε η Έθελ Κένεντι, χήρα του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι
10 Οκτωβρίου, 2024
Νίκος Παππάς: Οκτώ νέες αλήθειες για τον προϋπολογισμό
10 Οκτωβρίου, 2024