Βαρβιτσιώτης: Με το σχέδιο ανάκαμψης να οικοδομήσουμε τους νέους πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας

«Οι διπλωματικές επαφές του ΥΠΕΞ και οι διεθνείς συμμαχίες θωρακίζουν τη χώρα μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, με τη χώρα να αποκτά ακόμα περισσότερους συνομιλητές», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, σημείωσε πως είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη χώρα μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, λέγοντας πως οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι στρατηγικής συμμαχίας.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σχέδιο Ανάκαμψης που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως στόχος είναι να κλείσει η συμφωνία έως τα τέλη Ιουλίου.

Για την Ελλάδα, είπε, πως οι συνολικές ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις μπορεί να ξεπεράσουν τα 72 δισ. και ότι θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο το πακέτο. Υπογράμμισε, πως είναι σημαντικό, με τα χρήματα αυτά να οικοδομήσουμε τους νέους πυλώνες ανάπτυξης, πάνω στους οποίους θα βασιστεί το μέλλον της οικονομίας μας.

Τέλος, θύμισε τη φράση του πρωθυπουργού ότι δε θέλουμε να σκορπίσουμε τα χρήματα αυτά με την ανεμελιά του νεόπλουτου, συμπληρώνοντας πως είναι ανάγκη να υπάρξουν έξυπνα προγράμματα για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δένδιας: Με καινοτομία, νέες τεχνολογίες και νέα Δομή Δυνάμεων προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση
16 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: «Η συγκάλυψη είναι η ειδικότητά του»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: «Μείζον πολιτικό ζήτημα η ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοσύνης»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Γάζα: Νεκροί Παλαιστίνιοι αστυνομικοί από ισραηλινό βομβαρδισμό
16 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: «Σημείο αναφοράς οι πραγματογνωμοσύνες που θα μπουν στη δικογραφία»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: 1.300 σεισμοί από την 1η Φεβρουαρίου
16 Φεβρουαρίου, 2025
«Κλείδωσαν» οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας την ερχόμενη εβδομάδα στο Ριάντ
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά
16 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η ΝΔ επιχειρεί «μπάζωμα παντού», στην Ελλάδα και την Ευρώπη
16 Φεβρουαρίου, 2025