Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σποτ του σε σχέση με την αδιαφανή χρηματοδότηση των ΜΜΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κορoνοϊό.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το σποτ δεν αναφέρεται προφανώς στους δημοσιογράφους ως κλάδο, καθώς είναι γνωστές οι δύσκολες εργασιακές τους συνθήκες. Διευκρινίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ταυτίζει τους δημοσιογράφους με τους μεγαλόσχημους που λειτουργούν ως ντουντούκα της κυβέρνησης , αλλά στηλιτεύει ένα πρωτοφανές περιβάλλον αδιαφάνειας και μονομέρειας που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο της ενημέρωσης, καθώς όλο αυτό είναι θέμα Δημοκρατίας και τίποτα λιγότερο.
Η Κουμουνδούρου απαντά με σφοδρότητα στην ΕΣΗΕΑ η οποία με επιστολή της προς τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτη στηλιτεύει όπως λέει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video «που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής». Εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να επιτίθεται στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται-όσοι έχουν ακόμη δουλειά-κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στην σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. «Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη» αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζουν: «Παρ’ όλα αυτά θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».
Στο μεταξύ συνεχίζεται η δημόσια συζήτηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με όσα υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης λέγοντας ότι το κόμμα του δεν υιοθέτησε ποτέ ένα προσωποπαγές μοντέλο. Σήμερα απαντά στις αιχμές περί συλλογικότητας ο Αλέκος Φλαμπουράρης (ΝΕΑ) λέγοντας πως «τα θέματα δημοκρατικής συλλογικής λειτουργίας και συλλογικής ηγεσίας με διακριτό ρόλο του επικεφαλής, είναι λυμένα για την Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά. Οι ηγεσίες των αριστερών κομμάτων δίνουν -ή και αφαιρούν- προστιθέμενη αξία στο συλλογικό όραμα και κυρίως διευκολύνουν- ή όχι-την επικοινωνία του οράματος με την κοινωνία. Ο Τσίπρας είναι πρόσωπο που έδωσε και δίνει προστιθέμενη αξία». Σημειωτέον πως μία ημέρα μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε πως δεν υπάρχει πολιτικό στέλεχος που να πριονίζει τη θέση του Αλέξη, όμως σημείωσε πως το πρόβλημα της συλλογικότητας είναι υπαρκτό. Η απάντηση ήρθε από τον Χρήστο Σπίρτζη που υπερασπίστηκε τον διακριτό ρόλο του προέδρου λέγοντας με έμφαση σε άρθρο του: «Γενικά, αν υπάρχει η αντίληψη ότι ο Πρόεδρος ενός κόμματος δεν έχει τη ευθύνη αλλά και τον διακριτό θεσμικό ρόλο της πορείας και της λειτουργίας ενός κόμματος, τότε έχουμε μπερδέψει την Αριστερά με τον αριστερισμό και τη δημοκρατική διαδικασία με την ισοπέδωση και την απαξία». Κατέληξε δε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κυβερνώσα Αριστερά, Προοδευτική Παράταξη, χωρίς τον Αλέξη δεν υπάρχει και είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά Αλέξη εποχή».