Σε χαμηλές πτήσεις κινήθηκαν και φέτος οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς εξαιρετικά υψηλά είναι τα ποσοστά των μαθητών που έγραψαν κάτω από τη βάση, με τα Μαθηματικά να σπάνε και παλι το ρεκόρ αφού το 58,84% των μαθητών έγραψε βαθμούς από Ο έως 10.
Η πρώτη εκτίμηση από την εξέταση των στατιστικών στοιχείων, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο
Παιδείας, δείχνει ότι φέτος π πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική σε όλες τις σχολές του 1ου, του 2ου και
του 3ου επιστημονικού πεδίου, ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο φαίνεται ότι αναλογα με τη σχολή θα υπάρχουν αυξομειώσεις στην πορεία των μορίων – αλλά και εδώ η γενική πορεία θα είναι πτωτική.
Η πτώση των μορίων αφορά και όλες τις υψηλόβαθμες σχολές των πεδίων ιατρικές, νομικές, οικονομικές, αλλά κυρίως αυτές οι οποίες βρίσκονται στα περιφερειακά πανεπιστήμια.
Οπως τονίζουν στο «Εθνος της Κυριακής» οι εκπαιδευτικοί, από τα στατιστικά στοιχεία φαίνεται ότι η μείωση
της ύλης σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν βοήθησε ιδιαίτερα τους υποψηφίους προκειμένου να πετύχουν καλύτερες βαθμολογίες φέτος. Μαλιστα οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι η πανδημία είχε επιπτώσεις στην ψυχολογία των παιδιών, τα οποία, παρά το γεγονός ότι δεν πήγαιναν σχολείο, δεν κατάφεραν να συγκεντρωθούν στο διάβασμά τους, κάτι που αφορά σε μεγάλο ποσοστό κυρίως τα παιδιά που συνήθως κινούνται σε μεσαίες και χαμηλές επιδόσεις.
QI ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ
Tα ευχάριστα νέα αφορούν κυρίως τους υποψηφίους του 2ου επιστημονικού πεδίου, οι οποίοι θα εισαχθούν όλοι.
Κατά τα λοιπά, οι 94.918 υποψήφιοι που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις «πάτωσαν» στα περισσότερα μαθήματα, ενώ στα Μαθηματικά η πανωλεθρία επαναλήφθηκε, αφού το 58,84% έγραψε βαθμούς κάτω της βάσης.
Και στην Ισταρία η εικόνα δεν είναι καλύτερη, καθώς οι μισοί υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση
(50,8%). Εξαιρετικά χαμπλές είναι οι επιδόσεις τόσο στη Χημεία (48,28% κάτω της βάσης) όσο και στην Πλήροφορική, όπου το 44,75% επίσης έγραψε κάτω από τη βάση.
Εξαιρετικά υψηλό είναι φέτος το ποσοστό των αναβαθμολογήσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας,
καθώς έφτασε στο 17,17%, γεγονός που φανερώνει την αποτυχία της συνεξέτασης για πρώτη φορά των μαθημάτων αυτών (Νεοελληνική Γλώσσα με Λογοτεχνία).
Σχετικά καλύτερες εμφανίζονται οι επιδόσεις των υποψηφίων μόνο σε Κοινωνιολογία, Βιολογία, Οικονομία
και Νεοελληνική Γλώσσα.
Πηγή: Έθνος της Κυριακής