Χαιρετισμούς από τα Σφακιά στέλνει ο Πολάκης στον Τσακαλώτο!

Δημόσια απάντηση στα όσα ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με συνέντευξή του στην «Εποχή» περί ηθικού πλεονεκτήματος, αριστερού κόμματος και οικονομίας με αιχμές και για τα 37,5 δις του «μαξιλαριού» (που θα μπορούσαν να είναι και 30) αφήνει με ανάρτησή του στο Facebook o Παύλος Πολάκης ασκώντας με τον τρόπο του κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσεγγίζει τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Επί της ουσίας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντά σχεδόν στο σύνολο των όσων λέει ο κ. Τσακαλώτος καταδεικνύοντας και την διαφορετική οπτική με την οποία προσεγγίζουν τις εξελίξεις δύο αντίθετες «σχολές» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ , στοιχείο που προκαλεί ενίοτε και εσωκομματικές εκρήξεις.

«Αντί να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δις, έφταναν και τα 30… έπρεπε να ανακουφιτούν άμεσα μετά τον Αύγουστο του ‘ 18 τα κάτω στρώματα, η νεολαία και οι μεσαίοι που μάς γύρισαν την πλάτη» επισημαίνει ο Π. Πολάκης ρίχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη για την καθυστερημένη ενίσχυση των πιο αδύναμων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-στο παρά πέντε των εκλογών- στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σημειωτέον , πως όταν ρωτήθηκε από την «Εποχή» ο πρώην υπουργός Οικονομικών για τις επικρίσεις κρυφές ή φανερές που δέχεται και μέσα από το κόμμα για την επιλογή της δημιουργίας μεγάλου «μαξιλαριού» εκείνος απάντησε: «Δεν το λέει κανείς πια».

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζει όμως και όσα ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και την διεύρυνση του κόμματος όπου μεταξύ άλλων ο Ευκλ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Έχει σημασία να συμφωνήσουμε όλες και όλοι ότι το κόμμα μας είναι ένα αριστερό κόμμα που έχει ως στόχο την αλλαγή του κοινωνικοοικονομικού μοντέλο και όχι την διαχείριση του υπάρχοντος, ότι θα πρέπει να απευθυνθούμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την αριστερά και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας μαζί τους, ότι από εδώ και πέρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία παράκαμψης των δημοκρατικών διαδικασιών, ότι ο σκοπός σε καμία περίπτωση δεν αγιάζει τα μέσα, ότι το ηθικό μας πλεονέκτημα είναι κάτι που πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα».

Ο Π. Πολάκης λοιπόν στην ανάρτησή του επισημαίνει: «Εγώ δεν θέλω μόνο να διαφημίζουμε το ηθικό πλεονέκτημα!! Το’ χουμε έτσι κι αλλιώς και το αποδείξαμε! Εγώ θέλω να τούς νικήσουμε! «Εξηγεί δε ότι : θέλω πχ μία Τράπεζα από τις 4 να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου και βέβαια να φύγει ο Στουρνάρας από τη διοίκηση της ΤτΕ γιατί λειτούργησε ως πεμπτη φάλαγγα εναντίον μας τα προηγούμενα χρόνια (σημείο που αποτελεί αιχμή για την στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της Τραπέζης της Ελλάδος σε σχέση με την ανανέωση της θητείας του κ. Στουρνάρα).

Σε άλλο σημείο δε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρεται και στους περίφημους αρμούς της εξουσίας για τους οποίους είχε μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του Φεβρουαρίου και τους οποίους σχολίασε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Θέλω ένα κράτος που θα είναι επιτελικό γιατί θα κάνει μόνο 4 δουλειές. Θα παράγει το σχέδιο, θα μοιράζει τα χρήματα, θα θέτει τους κανόνες και θα εκτελεί ετήσιο κατασταλτικό έλεγχο όλων των αποκεντρωμένων του δομών και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα κάνουν όλη τη δουλειά που σήμερα συνεχίζει να κάνει ένα διεφθαρμένο και πελατειακό κεντρικό κράτος που έχει φτιαχτεί 70 χρόνια τώρα με παραλλαγές. Έτσι θα ελεγχθούν και θα σπάσουν οι αρμοί της εξουσίας, γιατί αλλιώς εμείς θα φωνάζουμε για ηθική κι αυτοί θα κάνουν «απευθείας ανάθεση» των δις που μάζεψες με έναν μηχανισμό πρόθυμο και υπάκουο γιατί τσιμπάει κομμάτι της πίτας παρανόμως…

Καταλήγει σημειώνοντας πως επιθυμεί ένα μαζικό κόμμα που να αντιστοιχίζεται με το 32% της κοινωνίας (…) και δεν επιτρέπεται πλέον να είναι εκτός των οργανωμένων μας δυνάμεων με οποιαδήποτε πρόφαση «καθαρότητας», αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα που ήταν ο μόνος ηγέτης της Αριστεράς που την κρίσιμη στιγμή έσπαγε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο του δικομματισμού και φθάσαμε στο 36,5%. Κλείνει δε στέλνοντας στον Ευκλείδη χαιρετισμούς από τα Σφακιά…

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2650397341870397&id=100007004708966