Τέλος από ΕΡΤ δημοσιογράφος -«δυνατό χαρτί» – Το «καρφί» για Σαμαρά-Βενιζέλο

Παρελθόν για την ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης μετά την απόφαση του Δ.Σ. να λύσει την σύμβασή του, ως εντεταλμένου συμβούλου ενημέρωσης της εταιρείας.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος έγραψε στο fb σχετικά με την απομάκρυνσή του από την ΕΡΤ:..

Ένα ταξίδι τριών χρόνων, έληξε σήμερα, μετά την απόφαση του Δ.Σ., της ΕΡΤ, να λύσει την σύμαβασή μου, ως Εντεταλμένου Συμβούλου Ενημέρωσης της εταιρείας. Ούτως ή άλλως, η συνεργασία μου με την ΕΡΤ, θα έληγε κανονικά σε τρεις μήνες.

Η ΕΡΤ, έχει ικανούς και άξιους εργαζόμενους, με τους περισσότερους από τους οποίους συνεργαστήκαμε, για το καλό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Από κοινού προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε, προβλήματα και στρεβλώσεις δεκαετιών, που φρενάρουν την πορεία της ΕΡΤ, προς το μέλλον.

Πολλά από τα προβλήματα, τα οποία κλήθηκα να αντιμετωπίσω, οφείλονται στο “μαύρο” που έριξε στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση Σαμαρα-Βενιζέλου. Η πληγή αυτή ποτέ δεν έκλεισε και δεν θα κλείσει ποτέ, αν δεν σταματήσουμε όλοι να απαξιώνουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πέρα από την κριτική η ΕΡΤ, έχει ανάγκη τις προτάσεις μας και την εμπιστοσύνη μας.

Αυτά τα τρία χρόνια, που εργάστηκα στην ΕΡΤ, προσπάθησα,όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, να τηρηθεί ο κανόνας, οτι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις των πολιτών που σέβονται την Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί, να αποφύγουμε, τον λαικισμό και νομίζω οτι δικαιωθήκαμε.

Όλες οι απόψεις, όλες οι γνώμες, όλες οι ειδήσεις, είχαν την θέση τους στην ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ, μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη. Δεν έγιναν όλα τέλεια. Ήταν πολλή η δουλειά, πολλά και τα λάθη, αλλά υπάρχει μια βάση στέρεη, για την πορεία στο μέλλον.
Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για την συνεργασία τους, αλλά και όλους όσοι, επικοινωνούσαμε καθημερινά, από τις δύο εκπομπές της ΕΡΤ1, “ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ”
και “ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ”, στις οποίες συμμετείχα.

Ευχαριστω…”

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αιματηρή επίθεση στα Χανιά: Του επιτέθηκε με χαρτοκόπτη και τον τραυμάτισε στην κοιλιά
18 Απριλίου, 2025
Χειροπέδες σε πατέρα και γιο στο Ρέθυμνο – Xτύπησαν μαθητές επειδή έπαιζαν ποδόσφαιρο
18 Απριλίου, 2025
Καμένα Βούρλα: Τραγικό τέλος για ηλικιωμένο από φωτιά – Απανθρακώθηκε μέσα στο σπίτι του
18 Απριλίου, 2025
Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα στο Καρπενήσι που έψαχναν για αρχαία
18 Απριλίου, 2025
Άγιο Φως: Πότε και πώς θα ταξιδέψει από τον Πανάγιο Τάφο μέχρι την Αθήνα
18 Απριλίου, 2025
«Σήμερα μαύρος ουρανός…»: Βυθίστηκε στο πένθος η Ναύπακτος για την φαρμακοποιό Μαρία Δροσοπούλου, που έπεσε σε γκρεμό με το ΙΧ της
18 Απριλίου, 2025
Στη φυλακή ο Ουκρανός οδηγός για το φονικό τροχαίο στην Εγνατία – Ισχυρίστηκε πως πήγαινε με 51 χιλιόμετρα κι ότι δεν λειτουργούσε το e-pass
18 Απριλίου, 2025
ΗΠΑ: Τι προτείνουν σε Μόσχα και Κίεβο για να υπογράψουν την κατάπαυση πυρός – Η παγίδα για τον Πούτιν
18 Απριλίου, 2025
Άγριο ξύλο στην Λαμία – Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε κεντρική πλατεία της πόλης
18 Απριλίου, 2025
Σοκ στην Αγγλία: Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τζο Τόμπσον
18 Απριλίου, 2025