Γεννηματά: Υπάρχει η δική μας προοδευτική διέξοδος

Τηλεσυζήτηση – εκδήλωση με θέμα: «Η Ελληνική Οικονομία σήμερα. Υπάρχει προοπτική με την πανδημία;», διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής και η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας την συζήτηση κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονική στάση καθώς «η αποδοχή της «έκθεσης Πισσαρίδη» έρχεται ως μονοκομματική επιλογή και όχι ως αποτέλεσμα μιας ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής συμφωνίας», όπως είπε. Ιδιαίτερα όταν η υλοποίηση του υπερβαίνει χρονικά την κυβερνητική θητεία της ΝΔ».

Επιπλέον δήλωσε πως το Κίνημα Αλλαγής διαφωνεί με το περιεχόμενο και την κατεύθυνση αυτής της πρότασης:

1ον) Γιατί δεν συνιστά ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο για το μέλλον, και για την μετάβαση σε μια αναπτυγμένη, σύγχρονη, ανταγωνιστική οικονομία.

2ον) Γιατί ενώ μιλά για τον στόχο της αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, «ξεχνά» ότι από το όφελος της ανάπτυξης πρέπει, με πολιτικές αναδιανομής, να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ηθελημένη αοριστία στις προτάσεις για τους φορολογικούς συντελεστές, και η έλλειψη αναφοράς για την φορολόγηση του πλούτου.

3ον) Γιατί μιλά για «ανάπτυξη» που βασίζεται στη στήριξη των μεγάλων και δεν αφορά τους πολλούς, τους μικρούς και μεσαίους.

4ον) Γιατί απουσιάζουν επιδεικτικά τα μέτρα για την Κοινωνική Προστασία, τα μέτρα που εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή. Ακόμη και για την ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων, που ως φαίνεται πρόκειται να παραδοθούν σε ιδιώτες.

5ον) Γιατί εμμένει στις βαθιά συντηρητικές προτάσεις για απολύσεις, για ωράριο λάστιχο, για την κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων για τον κατώτερο μισθό. Δεν τους απασχολεί ότι και ο εργαζόμενος πρέπει να προσδοκά οφέλη από την ανάπτυξη, να βελτιώνει τη ζωή του, να αισθάνεται ασφαλής στην εργασία του.

6ον) Γιατί δεν υπάρχει καμία μέριμνα για να φέρουμε πίσω τους νέους επιστήμονες, που επενδύσαμε πάνω τους, αλλά σήμερα λόγω της κρίσης δουλεύουν και προσφέρουν στο εξωτερικό.

7ον) Γιατί εμμένει στην αντίληψη που θέλει τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους αλλά όχι τις ισχυρές δημόσιες επενδύσεις όπως για το ΕΣΥ, τις κοινωνικές υποδομές που σήμερα καταρρέουν.

«Η ΝΔ έκανε την επιλογή της, προχωρά στον συντηρητικό δρόμο της. Υπάρχει όμως και η προοδευτική διέξοδος. Η δική μας πρόταση της Νέας Αλλαγής. Ο δρόμος του Κινήματος Αλλαγής», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Η συζήτηση για το δικό μας σχέδιο, για τον δικό μας προοδευτικό δρόμο, εισέρχεται σε μια αποφασιστική φάση. Σε αυτό εντάσσεται και η σημερινή εκδήλωση. Θα το παρουσιάσουμε αναλυτικά και στη Βουλή. Αλλά όχι μόνο εκεί. Στόχος μας είναι να γίνει γνωστό, όχι μόνο στους παραγωγικούς φορείς με τους οποίους έχουμε συζητήσει αλλά σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με χρήση λόγω της πανδημίας των ψηφιακών δυνατοτήτων. Είναι το δικό μας Κοινωνικό Συμβόλαιο για την νέα Ελλάδα».

Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε τους άξονες που αποτελούν την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, την οποία είχε παρουσιάσει τον Σεπτέμβριο στην Hellexpo.

Α) Πρόσθετα μέτρα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Β) Παρεμβάσεις και μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

• Ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων, των μεσαίων στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων.

• Ισχυρά κίνητρα που συνδέονται με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας και όχι μόνο για τα μερίσματα και τα κέρδη.

Γ) Δημόσιες επενδύσεις για υποδομές και κοινωνική προστασία.

• Σε υποδομές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη.

• Στην αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

• Στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιοποίηση του κράτους για την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων. Με πλήρη διαφάνεια στις λειτουργίες του.

• Την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και δημόσιας ασφάλειας, ιδιαίτερα με τα προβλήματα που δημιουργεί η Κλιματική Αλλαγή.

Δ) Επενδύσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση, τεχνολογικά σύγχρονες, οικονομικά βιώσιμες, ανθεκτικές στην ύφεση, με εξαγωγικό προσανατολισμό, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Με αιχμή την ενίσχυση της βιομηχανίας, τις νέες μορφές τουρισμού, την στήριξη και μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την επένδυση στην πρωτογενή παραγωγή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αυστραλία: Έξι θάνατοι από πνιγμό εξαιτίας τεράστιων κυμάτων
20 Απριλίου, 2025
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν σήμερα Κυριακή 20/4
20 Απριλίου, 2025
Το Ιράν και οι ΗΠΑ μιλούν για «πρόοδο» στον χθεσινό δεύτερο γύρο των συνομιλιών τους στη Ρώμη
20 Απριλίου, 2025
Καταγγελίες Ζελένσκι πως ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις παρά την πασχαλινή κατάπαυση πυρός
20 Απριλίου, 2025
Ψάχνουν και στο Facebook τους εκτελεστές του Αιγύπτιου στην Καλλιθέα – «Κλειδί» το ποιοι έβλεπαν το live πριν τη δολοφονία
20 Απριλίου, 2025
Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρός τραυματισμός 28χρονου από κροτίδα στη Ματαράγκα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό
20 Απριλίου, 2025
Μαλεσίνα: Στο νοσοκομείο Παίδων 14χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα – Του έσκασε στο χέρι
20 Απριλίου, 2025
Μενίδι: Είχε επιτεθεί και σε άλλους πριν την επίθεση στους 2 καταστηματάρχες, ο 26χρονος δράστης – Στο χειρουργείο το ένα θύμα
20 Απριλίου, 2025
Η στρατηγική του Πούτιν πίσω από την ξαφνική «πασχαλινή» εκεχειρία – Το «νεύμα» στον Τραμπ
20 Απριλίου, 2025
Αλλάζει ο καιρός: Άνοιξη τέλος, έρχεται νέο μοτίβο και υποτροπή – Η πρόγνωση Χατζηγρίβα
20 Απριλίου, 2025