Τσίπρας: Εσείς δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών

Το σπάσιμο της καραντίνας από τον πρωθυπουργό στην Πάρνηθα, το μοτοκρός και τον “χαβαλέ” του κ. Μητσοτάκη έφερε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας για μία ακόμη φορά τους αντπολιτευτικούς τόνους με αιχμή την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Μόνο που αυτήν την φορά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα συμπεριφοράς και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό πως αντί να ζητήσει συγγνώμη αντιδρά με αλαζονία. “Εσείς δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών, κυβέρνηση με Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες” παίρνοντας ως αφορμή την πρόσφατη εξόρμηση του κ. Μητσοτάκη στο βουνό.

Μιλώντας στη Βουλή και στο πλαίσιο της συζήτησης του χωροταξικού νομοσχεδίου ο Αλέξης Τσίπρας συντήρησε τους υψηλούς τόνους για τα ζητήματα της διαχείρισης της κρίσης του covid-19 σχολιάζοντας πως κάθε μέρα και μία νέα αποκάλυψη έρχεται να ρ΄ξει περισσότερο φως στς εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στην αντιμετωπιση της υγειονομικής κρίσης. “Και η τελευταία αφορά το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων πέρα από αυτό της ΗΔΙΚΑ, που συνέχισενα λειτοργεί” είπε στην παρέβασή του.

Όμως για τα θέματα που αφορούν την στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του ήταν ιδαίτερα αυστηρός και αιχμηρός:.”Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλον κόσμο. Έχουμε το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και δείχνετε πως βρίσκεστε σε παράλληλο σύμπαν. Είτε γιατί έχετε επίγνωση πως δίνοντας κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ έχετε διαμορφώσει ασυλία και δεν σας ενδιαφέρει είτε γιατί σάς έχει καταβάλει το σύνδορμο αλαζονίας της εξουσίας είτε γιατί γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας το πώς περνάει ο μέσος Έλληνας” ανέφερε . Όταν όμως αναφέρθηκε ειδικά στον κ. Μητσοτάκ ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους της κριτικής: ” Εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα, τα περιοριστικά μέτρα και χωρίς μάσκες να κάνει χαβαλέ με πολίτες που βρήκε στην Πάρνηθα πολλά χιλιόμετρα από την κατοικία του και να κάνει μοτοκρός να δανείζεται και μία μηχανή. Εκεί έχετε πρεμούρα να πάρετε τηλέφωνο τους καναλάρχες να μην παίξουν τα πλάνα, όμως πρεμούρα να πάρετε τον ΕΟΔΥ, να ανοίξουν οι ΜΕΘ, να πάρετε τους κλινικάρχες δεν έχετε” συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως το χειρότερο όλων για την κυβέρνηση ήταν πως αντί να πεί μία συγγνώμη βγήκε κι από πάνω να μάς πει ότι “έσπασε την καραντίνα όχι γιατί μάς γράφει γιατί είναι αναίσθητος και μας γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του αλλά γιατί είναι ανθρώπινος”

Συνέχισε λέγοντας αυτές οι εικόνες που απέκρυψε η κυβέρνηση εξοργίζουν τον μέσο πολίτη την ώρα που μπαίνουν πρόστιμα σε μία χαροκαμένη μητέρα στο μνήμα, ενώ στην Κρέσταινα έξω από την Πειραιώς ηλικιωμένος πολίτης με σύνταξη 360 δέχτηκε πρόστιμο 300 γιατί ήταν κάτω από μύτη η μάσκα του ” κι έκλαιγε ο άνθρωπος” .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επανέφερε το θέμα της καταγραφής των κρουσμάτων της πανδημίας σε ένα παράλληλο σύστημα και ζήτησε την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Βουλής. Πρόσθεσε πως το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι να δοθούν τα πρακικά στα πολιτικά κόμματα.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το χωροταξικό ανέφερε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναλάβει την διακυβερνηση της χώρας θα καταργήσει όλες τις ρυθμίσεις που ενισχύουν τους αετονύχηδες