Η Πολιτική Γραμματεία του ΜεΡΑ 25 με ανακοίνωσή της τιμά την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τονίζει ότι τα μηνύματα της μαθητικής ‘Ανοιξης του 2008 συνεχίζουν να είναι ζωντανά και να καθοδηγούν τους νέους ανθρώπους.
Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει ότι «στις 6 Δεκέμβρη τιμούμε τη μνήμη του απρόκλητα δολοφονημένου 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από τον Ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια το 2008, ο οποίος πλέον μετά τις παλινωδίες της δικαιοσύνης κυκλοφορεί ελεύθερος μαζί με τον συνεργό του». Προσθέτει ότι συμπληρώθηκαν 12 χρόνια «από την τραγική αυτή δολοφονία και την συνεπακόλουθη αυθόρμητη και ακηδεμόνευτη μαθητική ‘Ανοιξη του ελληνικού Δεκέμβρη του 2008, απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία και την ωμή, βίαιη κρατική καταστολή, λίγο πριν την επέλευση των σκληρών μνημονίων που σάρωσαν τη χώρα την τελευταία δεκαετία».
Σύμφωνα με την ΠΓ του ΜέΡΑ 25,, «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες» βροντοφώναξαν οι νέοι και οι νέες που ξεχύθηκαν τότε, γεμάτοι δίκαιη οργή στους δρόμους της Αθήνας, μετά τον τόσο άδικο και τραγικό χαμό του συνομήλικού τους. Ενώ τα μέσα της ολιγαρχίας ακόμα και τότε προσπάθησαν για μία ακόμα φορά να παίξουν τον βρώμικο ρόλο τους. Μια δολοφονία που σηματοδότησε με τον άδικο αυτό τρόπο την αυθόρμητη αντίδραση της μαθητικής κοινότητας και της νεολαίας απέναντι στον φασιστικό τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ., εναντίον αόπλων μαθητών και αθώων μελών της κοινωνίας, δημιουργώντας πρόσφορο υπέδαφος για τις αυταρχικές πολιτικές και το αστυνομικό κράτος, που ξεκίνησε να διαμορφώνεται ήδη από τότε».
Το μήνυμα εκείνο και η αντίδραση, σημειώνει η Πολιτική Γραμματεία, «είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Καθώς μια φαινομενικά τυχαία αφορμή που βάλλει ευθέως κατά της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, αρκεί για να κινητοποιήσει ολόκληρα κομμάτια της κοινωνίας να αντιδράσουν με σθένος και αλληλεγγύη στα σχέδια της ολιγαρχίας για την καθυπόταξη και την απαξίωση στο σύνολο της» και καταλήγει: «Κι αυτό γιατί προς τις Τράπεζες και την ολιγαρχία, επιφυλάσσεται άπλετη οικονομική στήριξη και ανοχή, ενώ προς τη νεολαία σφαίρες, χημικά, βία, φτώχεια, ανεργία και ξενιτιά, κάνοντας τα μηνύματα της μαθητικής ‘Ανοιξης του Δεκέμβρη 2008 και τη μνήμη του Αλέξανδρου να συνεχίζουν να είναι ζωντανά και να καθοδηγούν τους νέους ανθρώπους που σήμερα ακόμα αντιστέκονται, ονειρεύονται και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο».