Κορονοϊός – Ελλάδα: Συναγερμός σε νοσοκομείο – Δεν έχει τέλος η διασπορά

Δεν έχει τέλος η διασπορά στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” καθώς η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού από τον προηγούμενο μήνα, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με νέες συρροές κρουσμάτων να εντοπίζονται κάθε λίγο και σε άλλες κλινικές.

Έκλεισε η Παθολογική Ογκολογική κλινική, μετά τον εντοπισμό 8 θετικών ασθενών και ακόμη 6 από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Εικοσιπέντε γιατροί και νοσηλευτές τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόσφατα βρέθηκαν και δύο θετικοί εργαζόμενοι στα μαγειρεία.

Συνολικά έχουν νοσήσει το τελευταίο διάστημα πάνω από 30 εργαζόμενοι, 6 ασθενείς και δύο συνοδοί ασθενών.

Για ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Κωνσταντίνος Καταραχιάς, μιλώντας το πρωί στο OPEN TV. Όπως δήλωσε, αναβάλλονται χειρουργεία ασθενών, ενώ μόλις μέσα σε δύο ημέρες, βρέθηκαν 33 θετικά τεστ.

«Σήμερα επί της ουσίας είναι κλειστό το νοσοκομείο… Ένα μόνο χειρουργείο θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καταραχιάς, ενώ σχολίασε και την ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου, για τρεις εργαζόμενους, οι οποίοι νόσησαν από τον κορονοϊό:

«Η διοίκηση έκανε ΕΔΕ σε εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί», δήλωσε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως η Διοίκηση έχει διακόψει κάθε κανάλι επικοινωνίας με τους εργαζομένους και έχει απαγορεύσει τη ενημέρωσή τους από την επιτροπή λοιμώξεων.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταδίκασε πρόσφατα με ανακοίνωσή της, την απόφαση της διοίκησης του να μεταθέσει τον πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Κωνσταντίνο Καταραχιά, κάνοντας λόγο για «εκδικητική μετάθεση».

Πηγή: iatropedia.gr

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κοζάνη:Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες
19 Απριλίου, 2025
Στα «χέρια» της Ρωσίας χωριό, που είχε καταλάβει η Ουκρανία, στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
19 Απριλίου, 2025
Λέσβος: Σύλληψη 31χρονου με 8,5 κιλά χασίς και ενός κιλού κοκαΐνης
19 Απριλίου, 2025
Απεργίες διαρκείας στο Γκάτγουικ και τα τρένα: Αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ακυρώσεις χιλιάδες ταξιδιώτες στη Βρετανία
19 Απριλίου, 2025
Φωτιά στην Εύβοια: Παρανάλωμα του πυρός σπίτι στην Λάμψακο – Στο νοσοκομείο ζευγάρι ηλικιωμένων με την κόρη τους
19 Απριλίου, 2025
Άγνωστοι εισέβαλαν σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λάρισα και άρπαξαν 40 αμνοερίφια που προορίζονταν για σφαγή το Πάσχα
19 Απριλίου, 2025
Ναύπλιο: Συνελήφθη ανήλικος με 1.638 κροτίδες
19 Απριλίου, 2025
Χανιά: Δύο συλλήψεις για διακίνηση 58 μεταναστών στη Γαύδο
19 Απριλίου, 2025
Σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. στην Άνθεια Αχαΐας– Τραυματίστηκε η οδηγός του αυτοκινήτου
19 Απριλίου, 2025
ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αναστέλλει τις απελάσεις Βενεζουελάνων μεταναστών
19 Απριλίου, 2025