O Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση του νέου προϋπολογισμού κατήγγειλε την κυβέρνηση «ότι έχει ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο και δεν κάνει τίποτα άλλο».
Αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό, υποστήριξε ότι θα ήταν στη θετική κατεύθυνση αν «αντί για δυο δις μισθούς για το υγειονομικό προσωπικό, ο προέβλεπε τρία δις, δηλαδή 50% αύξηση του μισθού των ηρώων που δίνουν τη μάχη της πανδημίας, γιατί εκτός από χειροκροτήματα το υγειονομικό προσωπικό θέλει και ψωμί και αν είχε εγγεγραμμένο άλλο ένα δις κατανεμημένο ως εξής: 300 εκατομμύρια ευρώ αύξηση δαπανών του ΕΣΥ, 200 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση των παροχών του ΕΟΠΥΥ, 200 εκατομμύρια και όχι 60 για το πρόγραμμα επενδύσεων του Εθνικού σκέλους για ανάπτυξη υποδομών στα νοσοκομεία και τέλος 200 με 250 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθεί το κόστος εμβολιασμού και φαρμάκων για την πανδημία».
Στη συνέχεια μιλώντας για τις κινήσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «έχει ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο για τον covid, το οποίο ναι μεν είναι αυτό που θα δώσει σε βάθος χρόνου τη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, αλλά δεν είναι αυτό που θα μας δώσει λύση στον καθημερινό εφιάλτη των 100 νεκρών».
Όπως ισχυρίστηκε ο Π. Πολάκης από τις 09/11 έχει τοποθετηθεί δημόσια, τονίζοντας ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυο φαρμακευτικές αγωγές για τον covid 19, οι οποίες έχουν σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Η πρώτη, η οποία έχει πάρει και έγκριση από τον FDA, μειώνει στο 72% την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος βαριά. Αυτό σημαίνει κατά τον Παύλο Πολάκη ότι μπορούμε να γλιτώσουμε τους μισούς θανάτους από αυτούς που έχουμε σήμερα. Η δεύτερη φαρμακευτική αγωγή δείχνει ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση για τους ασθενείς που βρίσκονται από τη 10η ως τη 14η μέρα θεραπείας, τη χρονική στιγμή δηλαδή όπου οι ασθενείς εμφανίζουν πολυοργανική ανεπάρκεια.
Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν αντέχουμε ως κοινωνία να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα, σημειώνοντας ότι το κόστος για την προμήθεια φαρμάκου δεν είναι σημαντικό, αλλά όσο και να είναι, μια ανθρώπινη ζωή να μπορούμε να γλιτώσουμε, πρέπει να τη γλιτώσουμε».