Στο εμβόλιο του κορονοϊού και την ανάγκη να προχωρήσει ο εμβολιασμός αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο και έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο αυτοί οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται επιφυλακτικοί.
«Το 2021 να είναι καλύτερο να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός και σταδιακά να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια. Αλλά ήταν μία ευκαιρία να δούμε λίγο και τις χρόνιες αδυναμίες του συστήματος γιατί το σύστημα υγείας θα είναι εδώ και μετά την πανδημία και θα πρέπει να είναι πιο ισχυρό. Οπότε ευχαριστούμε πάρα πολύ», τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.
Απευθυνόμενος στους υγειονομικούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Το παράδειγμά σας ξέρετε είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι όταν εμβολιάζονται οι ίδιοι οι υγειονομικοί και το κάνουν με προθυμία, με ενθουσιασμό και με πειθώ, πείθουν και αυτούς οι οποίοι ακόμα μπορεί να έχουν επιφυλάξεις.
Διότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία χωρίζεται στα τρία: Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν πει ότι θέλουν να το κάνουν, είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να πειστούν, είναι επιφυλακτικοί, λένε “να δούμε τις παρενέργειες”, τους καταλαβαίνω και πρέπει να τους πείσουμε, και είναι και ένα πολύ μικρό ποσοστό που είναι οι απόλυτοι αρνητές τους οποίους δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να πείσουμε.
Αλλά κυρίως απευθυνόμαστε σε αυτούς οι οποίοι και σήμερα ακόμα αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με προβληματισμό. Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, από το εμβόλιο της Pfizer καταρχάς, έχουν γίνει ήδη εκατομμύρια εμβόλια παγκοσμίως και έχουν παρατηρηθεί λιγότερες νομίζω των 10 αλλεργικές αντιδράσεις, που και αυτές ήταν απολύτως ελέγξιμες και δεν προκάλεσαν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στη συνέχεια.
Τώρα θα κάνουμε και τη γενική εκστρατεία πληροφόρησης, θα γνωρίζουμε όλοι ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες, οι οποίες ναι μπορεί να είναι να πονάει λίγο το χέρι. Αλλά είναι αστείες και όχι διαφορετικές από αυτές του εμβολίου της γρίπης. Και σίγουρα μπροστά στο τεράστιο όφελος που θα έχουμε όταν με το καλό εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, νομίζω δεν συζητείται η σχέση κόστους – οφέλους.