Μετά τον καταιγισμό των καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο θέατρο, η ηθοποιός Αγγελική Λάμπρη συζητά για τη δική της εμπειρία.
«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου, ήταν αυτή που μας ενέπνευσε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην βιώσει σεξουαλική, ψυχολογική ή λεκτική βία» ήταν τα πρώτα λόγια της ηθοποιού Αγγελικής Λάμπρη, που μίλησε για τη δημόσια καταγγελία που έκανε μαζί με την Τζένη Μπότση και τη Λουκία Μιχαλά κατά του Κώστα Σπυρόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, η ηθοποιός τόνισε πως προέβη σε αυτή την ενέργεια, καθώς ως μητέρα, θέλησε να περάσει το μήνυμα στην κόρη της πως δεν πρέπει να φοβάται ποτέ και κανέναν.
«Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί. Πρέπει όλοι να μιλήσουμε τώρα, η κοινωνία αλλάζει» εξήγησε η κ. Λάμπρη και πρόσθεσε πως ενώ η καταγγελία ξεκίνησε από τρεις γυναίκες, τώρα είναι 14: «είμαστε όλες μια γροθιά ενωμένες».
Το 1998, όπως είπε, της τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και όταν πήγε στο θέατρο, μπήκε μέσα και κλείδωσε την πόρτα, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.
«Ανέβηκα στην σκηνή και ανέβηκε κι εκείνος μετά από λίγο και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό άρχισε να έρχεται πάρα πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα και να φοβάμαι. Κι όσο πλησίαζε φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα λέγοντας πως δεν νιώθω καλά και είμαι άρρωστη. Κατέβηκα κάτω από την σκηνή. Κατέβηκε κι εκείνος κι ενώ ήμουν σοκαρισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω και εκείνος προέβη σε μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια και ήξερα πως δεν ήταν κανείς εκεί να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του. Πάγωσε όλο μου το αίμα, δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό, ήταν πολύ σοκαριστικό» αποκαλύπτει η κ. Λάμπρη.
Στη συνέχεια η ηθοποιός τόνισε πως δεν θεωρεί ότι η αυτοδικία είναι η τρόπος αντιμετώπισης ενός τέτοιου περιστατικού αλλά: «πρέπει να αντιδρούμε», τονίζοντας πως τα πράγματα πια είναι διαφορετικά σε σχέση με πριν από 22 χρόνια που βίωσε το εν λόγω περιστατικό.
«Θεωρώ ότι η κοινωνία είναι ανοιχτή, είναι έτοιμη να ακούσει. Κάθε γυναίκα πρέπει να μιλήσει και η κοινωνία θα την πιστέψει. Αυτό θέλω να μεταδώσω στο παιδί μου: Να είναι δυνατή για να αντιμετωπίσει οτιδήποτε της συμβεί. Είμαστε όλοι μαζί. Ο χώρος μας είναι καταπληκτικός και το ότι 5-6 άνθρωποι κάνουν τέτοια, δεν χαρακτηρίζουν τον χώρο μας» κατέληξε η κ. Λάμπρη.