ΣΥΡΙΖΑ: Παθολογική αλαζονεία Μητσοτάκη – Αρνήθηκε ακόμα και τώρα να ζητήσει συγγνώμη

Για παθολογική αλαζονεία κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον πρωθυπουργό, ιδίως μετά την συνέντευξή του κ. Μητσοτάκη στον “Σκάι” όπου κατά την Κουμουνδούρου αρνήθηκε ακόμη και τώρα να ζητήσει συγγνώμη για το κορωνοτραπέζι της Ικαρίας. “Για δεύτερη φορά οι επικοινωνιολόγοι του τον έβαλαν να πει πως “δεν θα επαναληφθεί” όμως αμέσως μετά δεν άντεξε, τα έβαλε με την αντιπολίτευση και σύντομο γεύμα ενός τετάρτου σε μία κουραστική περιοδεία” Εξ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που ήδη τον διαψεύδουν μέσω face book λέγοντας ότι το τραπέζι κράτησε τουλάχιστον μιάμιση ώρα!

Νωρίτερα, σφοδρή κριτική άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή και στη συζήτηση για το νομοσχέδιο της Ν. Κεραμέως για το δημόσιο πανεπιστήμιο, καθώς η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναστείλει την ψήφισή του εν μέσω πανδημίας. Επίσης, η λέξη “αθλιότητα” ακούστηκε στη Βουλή τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα που αναφέρθηκε σε τέσσερις κυβερνητικές “αθλιότητες”, ενώ χρησιμοποιήθηκε και στις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου κατά της κυβέρνησης.

“Σταματήστε τις αθλιότητες προκειμένου να συμμαζέψετε τα ασυμμάζευτα από τις εικόνες του κ. Μητσοτάκη διότι οι αθλιότητες αυτές σας εκθέτουν ακόμη περισσότερο και αναδεικνύουν και μία αντιδημοκρατική κουλτούρα” είπε ο Αλέξης Τσίπρα δίνοντας συνέχεια στην κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση με την συνέντευξή του την προηγούμενη ημέρα στον “Αλφα”. Κατήγγειλε την απόπειρα-όπως είπε- του κυβερνητικού εκπροσώπου στον οποίο καταλόγισε γκεμπελικής έμπνευσης μεθόδους να αλλάξει εσκεμμένα λέξεις από τη συνέντευξή του “προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαμαρτυρίες των πολιτών και ιδιαίτερα των φοιτητών. Διευκρίνισε ότι απαντώντας σε ερώτημα του δημοσιογράφου εάν δέχεται ότι υπάρχει ρίσκο (από τις διαδηλώσεις) απάντησε ότι το δέχεται αυτό για να σημειώσει: “Άλλο το δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο και άλλο αναλαμβάνω το ρίσκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επανέφερε το θέμα Ταραντίλη σχολιάζοντας πως αντί να ζητήσει συγγνώμη για την αθλιότητά του να αλλάξει λέξεις “έχει σήμερα το θράσος να επανέρχεται κι από πάνω”.

Η λέξη “αθλιότητα” εμφανίστηκε και το βράδυ στις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου με αφορμή αυτή την φορά τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στην ΕΡΤ , της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΣΗΕΑ που επιβεβαίωσαν και συγχρόνως κατήγγειλαν την ύπαρξη του περίφημου σημειώματος-οδηγία σε πίνακα ανακοινώσεων της δημόσιας τηλεόρασης ώστε να εξαφανιστούν τα πλάνα της Ικαρίας. “Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από τη διορισμένη από αυτόν διοίκηση. Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, σύμφωνα με το δικό του νόμο, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αθλιότητα ” σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.