Ντου αστυνομίας σε σινεμά – «Joker»: Επικαλέστηκαν νόμο του 1937

Ντου αστυνομία σε σινεμά – «»: Δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από την ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ να κάνει ντου σε κινηματογράφους όπου εκείνη την ώρα γινόταν προβολή της ταινίας «Joker».

Ντου αστυνομία σε σινεμά – «Joker»: Η παρέμβαση της αστυνομίας σε δύο κινηματογράφους το Σαββατοκύριακο, όπου προχώρησε σε προσαγωγές ανηλίκων την ώρα που έβλεπαν την ταινία «Joker», προκάλεσε αναστάτωση και ποικίλα σχόλια στα social media.

Σύμφωνα με αναφορές, αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε αίθουσες για την παρουσία ανηλίκων, καθώς η συγκεκριμένη ταινία που γνωρίζει τεράστια επιτυχία, εμπεριέχει σκηνές που έχουν κριθεί απαγορευτικές για ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Έγιναν καταγγελίες, η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει
Ο γενικός γραμματέας του σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον Ant1, είπε ότι «έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι και η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει» και ανέφερε ότι οι υπάλληλοι που έκαναν την καταγγελία επικαλέστηκαν τον νόμο 445 του 1937.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους. «Έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι και η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ant1.

Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει δώσει εντολή για τέτοιους ελέγχους και διέταξε έρευνα για να διευκρινιστεί τι έχει συμβεί.