Νεκρή μετά τον εμβολιασμό: Δήλωση βόμβα «μην κάνετε το εμβόλιο» – Ποιος παραιτήθηκε

Στην υπόθεση του θανάτου της 65χρονης μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneka, η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΦ αναφέρει ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο θάνατος δε φαίνεται να συνδέεται με τον εμβολιασμό.

Θρίλερ με τον θάνατο της 65χρονης γυναίκας στο Ίλιον που κατέληξε λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της. Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ, υποστηρίζει ότι προς ώρας ο θάνατος της 65χρονης στο Ίλιον, δε φαίνεται να έχει σχέση με το εμβόλιο.

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς συνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής, που έδειξε ένα παλαιό έμφραγμα και αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα, η οικογένεια μέσω του δικηγόρου επιμένει πως ο θάνατος έχει άμεση σχέση με τον εμβολιασμό.

Η οικογένεια θεωρεί ότι το παλιό έμφραγμα που βρέθηκε κατά τη νεκροτομή, αποτελεί εύρημα και όχι την αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιατροδικαστών, οι ιστολογικές εξετάσεις είναι εκείνες που θα δείξουν εν τέλει τον λόγο που προκάλεσε το θανατηφόρο πνευμονικό οίδημα.

«Για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα από μία ιατροδικαστική εξέταση θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας όλων των εργαστηριακών εξετάσεων».

Η άτυχη γυναίκα κατέληξε μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με την πρώτη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca, βυθίζοντας στην θλίψη συγγενείς και φίλους.

Παραίτηση «βόμβα» στην επιτροπή του ΕΟΦ με αιχμές για το έργο της μετά το περιστατικό με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σοβαρές είναι οι εξελίξεις στον ΕΟΦ, αφού καθηγητής πανεπιστημίου, μέλος της Αρμόδιας Επιτροπής του ΕΟΦ παραιτήθηκε μετά τον θάνατο της 65χρονης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί το έργο της η επιτροπή.

Πρόκειται για μία παραίτηση «βόμβα», με αιχμές τόσο εναντίον των πρώην συναδέλφων του στην Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ, όσο και κατά του ίδιου του υπουργού Υγείας, την ώρα που μία ακόμα υπόθεση θανάτου μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca εξετάζεται από τις Αρχές.

Ο καθηγητής Ανοσολογίας Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής των εμβολίων, κατηγορεί ευθέως την επιτροπή για έλλειψη θάρρους να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων και ειδικά της AstraZeneca, γνωματεύοντας, όπως χαρακτηριστικά λέει, πάντοτε αρνητικά για τη συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο.

Σε άλλο σημείο της επιστολής, με αφορμή τον θάνατο μίας άλλης γυναίκας από εγκεφαλικό επεισόδιο θρομβωτικής αιτιολογίας, ο καθηγητής κάνει λόγο για εξοργιστική απροθυμία της Επιτροπής να γνωματεύσει, η οποία κάμφθηκε μόνο μετά από δική του προτροπή.

Ο καθηγητής Βλαχογιαννόπουλος σημειώνει δεικτικά, μάλιστα, πως ενώ τα μέλη της επιτροπής δεν βλέπουν πιθανή συσχέτιση των εμβολίων με τα περιστατικά θρόμβωσης, συμφωνούν ομόθυμα να κοινοποιήσουν στους επαγγελματίες υγείας την επικαιροποιημένη γνωμάτευση του ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκων, που λέει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις.

Πιστεύω, αναφέρει σχετικά, αυτό λέγεται εθελοδουλία και όχι ελεύθερη επιστημονική σκέψη.

Ιατροδικαστής 63χρονης: «Μην πάτε να κάνετε το εμβόλιο της AstraZeneca»

O ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στο Live News για τον θάνατο της 63χρονης λίγο μετά τον εμβολιασμό της.

Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου σχετικά με το τι θα έλεγε σε έναν δικό του άνθρωπο που είναι να πάει να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι αυτή τη στιγμή θα του έλεγε να μην πάει διότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να τεκμηριωθούν.

«Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», πρόσθεσε.

Για το ίδιο περιστατικό μίλησε και ο Γιώργος Χρυσος, καθηγητής παιδιατρικής ΕΚΠΑ, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο θάνατος της 63χρονης να σχετίζεται με το εμβόλιο, ωστόσο συμβουλεύει τον κόσμο να το κάνει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες παρενεργειών».

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΦ έχει ανακοινώσει ότι «δεν φαίνεται να σχετίζεται το εμβόλιο με τον θάνατο της 63χρονης».

Δείτε όλα όσα είπε στο Mega:

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025