EE σε Ερντογάν: Η ατζέντα θα αναστραφεί αν η Τουρκία αποκλιμακώσει την ένταση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήγησαν στον Ταγίπ Ερντογάν την ισορροπημένη πρόταση της ΕΕ, για μια προοδευτική, αναλογική και αναστρέψιμη ατζέντα, αναφέρει πηγή της ΕΕ. Μπορεί να τεθεί επί τάπητος, σημειώνει η ίδια πηγή υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα συμβεί εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση και η Tουρκία λάβει περαιτέρω θετικά μέτρα.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η πηγή, οι επικεφαλής της ΕΕ εξήγησαν τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των γυναικών, της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης. Χωρίς βελτίωση σε αυτούς τους τομείς, δεν θα υπάρξει αποδοχή από τα κράτη μέλη και την κοινή γνώμη για θετική ατζέντα, επισημαίνεται.

Το πρωί, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, των Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία. Ενημέρωσαν τον πρόεδρο για την κατάσταση των δικαιωμάτων των γυναικών μετά την απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης αλλά και σχετικά με την κατάσταση των προσφύγων.

Τέλος, ο Σαρλ Μισέλ είχε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ευθυγραμμίζονται πλήρως με την ανάγκη για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για μια θετική και αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, ανέφερε πηγή της ΕΕ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απειλές κατά της ζωής του από ανώνυμο χρήστη του Χ καταγγέλλει ο Θ. Πλεύρης – Προσφεύγει στη Δίωξη
20 Φεβρουαρίου, 2025
Europa League: Ο ΠΑΟΚ έχασε και στο Βουκουρέστι με 2-0 από την Στεάουα και αποχαιρέτησε την Ευρώπη
20 Φεβρουαρίου, 2025
Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου όρισε τεχνική σύμβουλο την ίδια που είχαν επιλέξει και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Πολικό ψύχος» Παρασκευή και Σάββατο – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, τι θα γίνει με την Αττική
20 Φεβρουαρίου, 2025
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Επτά στους δέκα πολίτες λένε πως υπάρχει συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Στο Δαφνί ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε 44χρονη ασθενή – Νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της εν εξελίξει έρευνας
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΝΔ για Ν. Ανδρουλάκη: Αμετανόητος, αδιάβαστος αλλά και ο καλύτερος «τροφοδότης» των δυνάμεων της τοξικότητας
20 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην τοξικότητα – Δεν θέλει να απαντά στα δικά μου ερωτήματα και του ΠΑΣΟΚ
20 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ δυτικά της Μεθώνης
20 Φεβρουαρίου, 2025