ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση για αποχή από τις ψηφοφορίες με όσα συμβαίνουν στη Βουλή

Το “επιτελικό” χάος με τα self test σε συνδυασμό με το εσπευσμένο άνοιγμα των Λυκείων, τα εκατομμύρια που εισέπραξε ο Φουρθιώτης από το υπουργείο Εργασίας αλλά δεν ζητήθηκαν ποτέ πίσω ακόμη κι όταν διαπιστώθηκε η απάτη αλλά και η επιστολή Μενδώνη σε Τσίπρα με πρόταση για ξενάγηση στην Ακρόπολη δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα συντηρώντας την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλα αυτά την ώρα που η πλειοψηφία στην προανακριτική για τον Ν. Παππά ρυθμίζει όπως θέλει την σειρά εμφάνισης των μαρτύρων αλλά και το ποιοι μάρτυρες θα κληθούν με βάση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πάντως τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή και ο τρόπος λειτουργίας της απασχολούν τα μάλα την Κουμουνδούρου που για δεύτερη φορά σήμερα προειδοποίησε επισήμως δια της Όλγας Γεροβασίλη για αποχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις ψηφοφορίες.

Το θέμα άνοιξε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά την χθεσινή του παρέμβαση στο Πολιτικό Συμβούλιο κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συνειδητά υποβαθμίζει τη δημοκρατική λειτουργία του κοινοβουλίου με κορυφαίο παράδειγμα τον τρόπο ψηφοφορίας που ακυρώνει τη γνώμη των βουλευτών. Αναφερόταν προφανώς στην επιστολική ψήφο και στο δικαίωμα του κάθε βουλευτή να ψηφίζει χωριστά.

Το θέμα επανέφερε μετ’ επιτάσεως η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σημειωτέον πως και η ίδια η Διάσκεψη ενώ ως Σώμα απαρτίζεται από 25 , κατά την περίοδο της καραντίνας λειτουργεί με έναν εκπρόσωπο από κάθε κόμμα. Ήταν ένα από τα θέματα που έβαλε η κυρία Γεροβασίλη τονίζοντας πως δεν γίνεται την ώρα που γίνεται παντού άρση περιορισμών, ακόμη και τα Λύκεια θα ανοίξουν, η Διάσκεψη της Βουλής να μην λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση.

Ως προς το θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών στις ονομαστικές ψηφοφορίες είπε προς τον κ, Τασούλα πως αυτή η πρακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο ίδιος κατά τις πληροφορίες επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους του συστήματος για την αλλαγή της διαδικασίας και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αιτήθηκε να κληθεί η ίδια η εταιρεία για επίσημη ενημέρωση. “Διαφορετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες” είπε χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά την ώρα που ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος καυτηρίαζε το μπάχαλο με τα σελφ τεστ τονίζοντας πως πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά και καλούσε τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει τί έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας τόσους μήνες μετά την αποκάλυψη της απάτης (με τα 200.000 ευρώ που έχει αποσπάσει ο Φουρθιώτης) και γιατί δεν πήγε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Ερωτηματικά έθεσε και για τον ρόλο της γενικής γραμματέως του υπουργείου κ. Στρατινάκη, καλώντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντήσει τί είναι αυτό που κάνει την κυβέρνηση να είναι ανοιχτή σε εκβιασμο από πρακτικές του υπόκοσμου”.

Στο μεταξύ η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της σχετικά με την επιστολή που έστειλε η υπουργός Πολιτισμού κυρία Μενδώνη για την επιγραφή στην Ακρόπολη προς τον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζει: Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που τής κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου”. Και κυρίως, σημειώνει “να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η σύμβαση δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών που ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά ” Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)