Φάρμακο για τον κορονοϊό: Πότε έρχεται στην Ελλάδα – Δοκιμές από το Ισραήλ

Ξεκινούν άμεσα στη χώρα μας οι κλινικές μελέτες του πολλά υποσχόμενου ισραηλινού φαρμάκου EXO-CD24 όπως αποκαλύπτει στη Realnews ο καθηγητής ιατρικής Ναντίρ Αρμπερ.

Το εισπνεόμενο πειραματικό προσώρας φάρμακο που φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της COVID-19 αναμένεται να χορηγηθεί σε 100 Ελληνες ασθενείς που νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση με την ελπίδα να αναστραφεί η πορεία της υγείας τους αλλά και να προχωρήσει η κλινική έρευνα σε μια κρίσιμη περίοδο εξέλιξης της πανδημίας.

Οι κλινικές δοκιμές του EXO-CD24 αναμένεται να γίνουν σε τρία νοσοκομεία της Αττικής.

Οι διαβουλεύσεις για το πλαίσιο χορήγησης του ισραηλινού φαρμάκου είναι ακόμα σε εξέλιξη ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία που προκρίνονται για τις δοκιμές είναι το Νοσοκομείο Σωτηρία το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν καθώς και το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Μιλώντας στην Realnews ο Ν. Αρμπέρ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και τον καθηγητή Επιδημιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της ιατρικής προσπάθειας. «Σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε μια μελέτη αποτελεσματικότητας του φαρμάκου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε δύο με τρία νοσοκομεία των Αθηνών όπου θα συγκρίνουμε δυο διαφορετικές δοσολογίες του EXO-CD24 και ευελπιστούμε να πετύχουμε τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα όπως και στη χώρα μου. «Επικεφαλής των κλινικών ερευνών θα είναι ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και το όλο εγχείρημα έχει την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του Ελληνα υπουργού Υγείας» δηλώνει ο διακεκριμένος επιστήμονας ο οποίος την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει ταξίδι-«αστραπή στην Ελλάδα προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στη Realnews

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ελλάδα – Ολλανδία 15-13: Στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου η εθνική πόλο των γυναικών
19 Απριλίου, 2025
Γιατί ενδεχόμενη συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά μπορεί να μη φέρει την ειρήνη – Ο Τραμπ «έτοιμος» να αναγνωρίσει τον έλεγχο της Ρωσίας στην Κριμαία
19 Απριλίου, 2025
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Τραυματιοφορέας πέθανε ενώ μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα
19 Απριλίου, 2025
Εύβοια: Ραγίζει καρδιές το βίντεο της κόρης του 50χρονου που δολοφόνησε ο 75χρονος – «Ήσουν το όνομά μου»
19 Απριλίου, 2025
Τα ανατριχιαστικά ουρλιαχτά της συζύγου του 42χρονου που εκτελέστηκε εν ψυχρώ σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλλιθέα
19 Απριλίου, 2025
Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
19 Απριλίου, 2025
Σοκ στη Λήμνο: 55χρονη εντοπίστηκε νεκρή σε πηγάδι ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής
19 Απριλίου, 2025
Σρι Λάνκα: Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά εκκλησίας – Ξύπνησαν μνήμες από το αιματηρό Πάσχα του 2019
19 Απριλίου, 2025
Grand Hotel – επόμενα επεισόδια: Μια εγκυμοσύνη, μια σύλληψη κι ένα νέο στοιχείο
19 Απριλίου, 2025
Ματέο για το Ολυμπιακός – Ρεάλ: Δεν με νοιάζει ο αντίπαλος, με πέντε νίκες είμαστε πρωταθλητές
19 Απριλίου, 2025