Μήνυση σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρου Κελέτση καταθέτει ο Νίκος Παππάς.
Όπως σημείωσε ο συνήγορος του Νίκου Παππά Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, πρόκειται για ενέργεια που είναι πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά πρακτικά, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Αναφορικά δε με τη σημερινή κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, τόνισε ότι είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας όσα προσκόμισε σήμερα.
Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος δήλωσε:
«Η σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ο κος Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του.
Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η κατάθεση του κου Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα».
ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά
Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την υπόθεση αναφέρουν:
Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία
Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους.
Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε.
Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.
Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.
Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;