ΣΥΡΙΖΑ: Κανένα σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

«Κανένα σχέδιο διχοτόμησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση «47 χρόνων από την παράνομη και βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο που άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους».

Πρόκειται για μαύρη επέτειο με την οποία η Τουρκία επέλεξε να προκαλέσει με δηλώσεις και απαράδεκτες ενέργειες εκτός κάθε διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να στηθεί ανάχωμα από τη διεθνή κοινότητα και ειδικά την ΕΕ και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, απέναντι σε αυτά τα σχέδια. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ – για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, και των προοδευτικών δυνάμεων που αγωνίζονται για τον τερματισμό της Κατοχής και την επίλυση του Κυπριακού σε αυτήν τη βάση».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Καλλιθέα: Δείτε βίντεο από την σοκαριστική στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου – Έκανε live στο Facebook όταν τον πυροβόλησαν
19 Απριλίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Τρία άτομα έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο 18χρονου και στη συνέχεια ζήτησαν χρήματα για να το επιστρέψουν
19 Απριλίου, 2025
Βόλος: Φλόγες σε κάδο και μηχανάκι “ξύπνησαν” τα ξημερώματα τους κατοίκους
19 Απριλίου, 2025
Στον εισαγγελέα φυλακισμένος της Κασσαβέτειας που έβαλε φωτιά στο στρώμα του
19 Απριλίου, 2025
Πώς θα κινηθούν σήμερα και την Κυριακή του Πάσχα μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ
19 Απριλίου, 2025
Πάτρα: Θορυβώδης η Πρώτη Ανάσταση – Τα «έσπασαν» οι καταστηματάρχες
19 Απριλίου, 2025
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Μετά το διαζύγιο, προτεραιότητα για μένα ήταν και είναι τα παιδιά μου»
19 Απριλίου, 2025
Πάσχα: Το σπάσιμο των μπότηδων από την Κέρκυρα
19 Απριλίου, 2025
Καλαμάτα: Καραμπόλα μετά τον Επιτάφιο – 7 αυτοκίνητα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο
19 Απριλίου, 2025
Η πρώτη Ανάσταση στη Ζάκυνθο: Πραγματοποιήθηκε το θεαματικό έθιμο του «σεισμού» που συγκλονίζει κάθε Πάσχα
19 Απριλίου, 2025