Χαρίτσης: Πολιτική επιλογή η μετακύλιση των αυξήσεων στον τελικό καταναλωτή – Η κυβέρνηση να ελέγξει την αισχροκέρδεια

Για «κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη, που εν μέσω κρίσης αγγίζει το σύνολο της κοινωνίας και ιδίως τα μεσαία στρώματα και τους ευάλωτους συμπολίτες μας», έκανε λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο».

«Σε μια περίοδο οικονομικής καθίζησης με αποπληθωριστικές τάσεις στην οικονομία, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ανατιμήσεις έως και 20% σε είδη πρώτης ανάγκης, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και στην ενέργεια» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης και χαρακτήρισε «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» την μετακύλιση των ανατιμήσεων των πρώτων υλών στον τελικό καταναλωτή. Επεσήμανε τον κίνδυνο «φτωχοποίησης ευρύτατων στρωμάτων» και πρόσθεσε ότι «οι ολιγοπωλιακές συνθήκες που με ευθύνη της κυβέρνησης, επικράτησαν στην αγορά εν μέσω πανδημίας, διαμορφώνουν και ένα πλαίσιο ανατιμήσεων». Αναφέρθηκε στην «χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπου αντί η απελευθέρωση να οδηγήσει σε μείωση των τιμών, εντείνεται η ενεργειακή φτώχεια των νοικοκυριών ενώ 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξήσεις των τιμολογίων… Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την συγκρατημένη και ρεαλιστική τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, ως έμπρακτη στήριξη προς την μικρομεσαία επιχείρηση».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο «για εξαπάτηση των μικρομεσαίων που βλέπουν τις προσδοκίες τους για ελαφρύνσεις και ενίσχυση εν μέσω πανδημίας να διαψεύδονται πλήρως. Αντίθετα, βλέπουμε να υλοποιείται το σχέδιο της έκθεσης Πισσαρίδη για βίαιη αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων, προς όφελος των λίγων ισχυρών».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές κινητής Nova σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο και Χανιά Κρήτης
1 Απριλίου, 2025
Επεισοδιακή δίκη στον Βόλο
1 Απριλίου, 2025
Κασσελάκης: Χαίρομαι για την άνοδο της Κωνσταντοπούλου
1 Απριλίου, 2025
Διαψεύδει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας δημοσιεύματα «περί συστάσεως πιστωτικού ιδρύματος»
1 Απριλίου, 2025
COSMOTE 5G WiFi: Γρήγορο σταθερό internet σε όλη την Ελλάδα μέσω δικτύου COSMOTE 5G
1 Απριλίου, 2025
Αρβανίτης στο ΕΚ: «Το σύστημα είναι σάπιο και πρέπει να αλλάξει»
1 Απριλίου, 2025
Το Μεξικό ζητά από τις ΗΠΑ να διατηρήσουν σε ισχύ τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
1 Απριλίου, 2025
Επελαύνει η κακοκαιρία: Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί στα Χανιά, προβλήματα σε Μύκονο, Πάρο – Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
1 Απριλίου, 2025
Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία με «πολικές κατεβασιές» στο τέλος της εβδομάδας
1 Απριλίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ. για Κορωπί: Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τόση βία όση χρειαζόταν για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον άνθρωπο
1 Απριλίου, 2025