Τσίπρας σε Μητσοτάκη-Κεραμέως: «Είσαστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν από την χώρα»

Εκ προμελέτης έγκλημα της κυβέρνησης εις βάρος χιλιάδων μαθητών που αποκλείονται από τα πανεπιστήμια λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, τον αποκλεισμό υποψηφίων από τα ΑΕΙ τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως αποδεικνύονται ως οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν από αυτήν την χώρα. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να δώσει την δυνατότητα στους 20.000 μαθητές να αλλάξουν τα μηχανογραφικά δελτία καθώς ακόμη και τώρα μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση την μη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι σήμερα χιλιάδες νέοι υποψήφιοι και μάλιστα πολλά με υψηλές βαθμολογίες “βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και την κυρία Κεραμέως να τους κλέβουν το όνειρο του πανεπιστημίου” είπε με νόημα: “Πρόκειται για πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας” αποκαλώντας την υπουργό Παιδείας ως “άλλη Ηρώδη που σφαγιάζει χιλιάδες νέους”.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση αριθμού εισακτέων που γίνεται από την ίδρυση του πρώτου πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 1837! Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από τις 77.000 θέσεις εισακτέων που εξήγγειλε η κυβέρνηση οι θέσεις που θα καλυφθούν στα πανεπιστήμια φαίνεται πως θα είναι κοντά στις 55.000! Και επιπλέον μένουν εκτός πανεπιστημίων όχι μόνο άριστοι μαθητές καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς σοβαρών αναλυτών, υποψήφιοι που έχουν συγκεντρώσει λιγότερα μόρια από άλλους θα είναι επιτυχόντες, ενώ υποψήφιοι με περισσότερα μόρια θα αποκλειστούν από τα Πανεπιστήμια.

Τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει σοβαρές απαντήσεις από την κυβέρνηση αλλά και την κυρία Κεραμέως και σχολίασε με νόημα ότι όλα αυτά έγιναν από τη ΝΔ για να “σπρώξετε ως πελατάκια στα κολέγια που χωρίς αιδώ διαφημίζουν υπουργοί” όσους δεν πέρασαν στα πανεπιστήμια. Όμως εκεί, σημείωσε δεν υπάρχει βάση εισαγωγής παρά μόνο “βάση εισοδήματος”.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες είπε ότι “δεν πρέπει να πηγαίνουμε όλοι στο Πανεπιστήμιο” και ξεκαθάρισε ότι “δεν έχω κάτι με τα κολέγια, ούτε με τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν εκεί”.Ως εκ τούτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής φέτος καθώς δεν έχει κλείσει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών για τους μαθητές.

Για τα θέματα της πανδημίας σχολίασε “πάλι τα ίδια” τονίζοντας πως “κάνατε την πολιτική επιλογή να ανοίξουν τα πάντα ρίχνοντας τα standards υγειονομικής ασφάλειας”.

Διερωτήθηκε πώς τα κατάφερε η κυβέρνηση να τινάξει τον τουρισμό στον αέρα και πώς το να καταλήξουν οι πανηγυρισμοί της ακόμη ένα “φιάσκο” μιλώντας για όσα έχουν αποφασιστεί στη Μύκονο μιλώντας για “εγκληματικές ευθύνες”. “Αυτό είναι το κανονικό καλοκαίρι που υποσχόσασταν;” πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να αφήσει τον διχασμό και τους διαχωρισμούς σχολιάζοντας: “Ο εμβολιασμός όλων μας είναι αναγκαίο όπλο απέναντι στη νόσο, δεν πρέπει όμως να δίνετε την εντύπωση ακόμη και σε έναν εμβολιασμένο ότι δεν διατρέχει κίνδυνο”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Κορωπί: «Το κράνος του έγινε κομμάτια», λέει μάρτυρας για τον 17χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μηχανή του
18 Οκτωβρίου, 2024
Δουκίσσης Πλακεντίας: Ο διάλογος σταθμάρχη και μηχανοδηγού πριν ο προαστιακός μπει στη γραμμή του μετρό
18 Οκτωβρίου, 2024
Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Ο συγκλονιστικός Σέιν Λάρκιν τον «λύγισε» μέσα στην Πόλη
18 Οκτωβρίου, 2024
«Παιδεραστή, θα ‘σαι πάντα κυνηγημένος» – Προπηλάκισαν ιερέα που καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανηλίκου στην Κέρκυρα
18 Οκτωβρίου, 2024
Έως 1.200 ευρώ φέτος το επίδομα θέρμανσης – Το bonus για όσους επιλέξουν ρεύμα αντί για πετρέλαιο
18 Οκτωβρίου, 2024
«Προσπάθησα να αποφύγω όχημα που μπήκε αντίθετα» – Σοκαρισμένοι μαθητές και καθηγητές από την ανατροπή λεωφορείου στα Καλάβρυτα
18 Οκτωβρίου, 2024
Κυψέλη: Εντοπίστηκε εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι – Συνελήφθησαν 2 άτομα
18 Οκτωβρίου, 2024
Εκβιασμός «μέχρι θανάτου» 12χρονης και του πατέρα της στο διαδίκτυο: Στο εδώλιο 16χρονος Βρετανός
18 Οκτωβρίου, 2024
Δικυκλιστής βρήκε τραγικό θάνατο στο Ρέθυμνο – Συγκρούστηκε με βαρύ όχημα
18 Οκτωβρίου, 2024
Σε έξαρση τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα Χανιά: Έφτασαν τα 126 σε λίγες μέρες – 59 το τελευταίο 24ώρο
18 Οκτωβρίου, 2024