Αχαΐα – Μεγάλη φωτιά ΤΩΡΑ: Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Patras Times, οι φλόγες στη Ζήρια στο ύψος της εκκλησίας έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ σύμφωνα με το dete.gr έχουν καεί πέντε σπίτια από την μεγάλη φωτιά στη Ζήρια.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζήριας

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς Πατρών – Κορίνθου

Από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, ενώ στην παλαιά εθνική οδό, έχει διακοπεί από το Δρεπανο έως τα Σελιανιτικα.